Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiğ köfte sektörü 400 milyon lira ciroya koşuyor, çiğköfte 

Çiğ köfte sektörü 400 milyon lira ciroya koşuyor

İZMİR (CİHAN)- Güneydoğu sofrasının vazgeçilmez tatlarından çiğ köftenin sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Geçen yılı 350 milyon lira ciroyla kapatan sektör, bu yıl sonuna kadar 400 milyon lira büyüklüğe ulaşacak. Zincir markaların yeni hedefi Anadolu şehirleri. Çiğ köfteyi fast food zinciri haline getiren Oses Çiğ Köfte Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, Türkiye’de yılda 10 bin ton çiğ köfte yendiğini, bunun 3 bin tonunu kendilerinin ürettiğini belirterek, "Sektör doyuma ulaşmış değil. Özellikle Anadolu'da ciddi bir boşluk söz konusu." dedi.


Sektörün önde gelen markalarından Oses, kuruluşunun 10. yılında mağaza sayısını 400’e çıkaracak. İzmir’den gelecek ilk 50 franchise talebine de özel fırsatlar sunacak. Çiğ köfteyi marka yapmak amacıyla 10 yıl önce yola çıktıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar, bunun için 2 bin metrekare kapalı alanda 30 ton kapasiteli tesis kurduklarını söyledi. Şu anda Türkiye genelinde 347 şubeleri bulunduğunu kaydeden Yaşar, yıl sonunda 400’e ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Çiğ köfteyi 7’den 70’e herkesin yiyebileceği bir ürün haline getirdiklerini ifade eden Yaşar, "Sıra geceleri ya da bazı özel davetler için hazırlanan bir yiyecekti. Biz bunu kolay ulaşılabilir, herkesin damak tadına uygun standarta getirerek, fast food zincirlerinin bir parçası yaptık." şeklinde konuştu.

"15 BİN LİRAYA KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OL"


Şube açmak isteyen yatırımcılardan franchise bedeli almadıklarını aktaran Yaşar, iş ortağı gözüyle baktıklarını vurguladı. İzmir’de şubelerine talip olan yatırımcılara çok özel fırsatlar sunduklarını belirterek, "İş ortaklarımıza kurumsal konseptimize uygun mimari ve dekorasyon danışmanlığı, ürün ve satış alanında eğitim hizmetlerini ücretsiz veriyoruz. İlk televizyon reklamını veren ve ilk fabrikayı açan şirket olarak markaya yatırım yapıyoruz. 10 yıldır bu işi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 20 ile 40 metrekare arasında bir Oses şubesi açmanın maliyeti, 15 bin ile 20 bin lira arasında değişiyor. Yatırım, 3 ile 6 ay arasında geri alınabiliyor. Ciro üzerinden herhangi bir bedel almıyoruz. Şubelerimizde kâr oranları yüzde 100’e yakın. Türkiye’nin tüm illerine, tüm iş ortaklarımıza aynı kalitede ürün ve hizmeti götürebiliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
28.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çiğ köfte, sektör, 400 milyon lira, ciro,
Link: Çiğ köfte sektörü 400 milyon lira ciroya koşuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız