Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çumra Myo, Hollanda'daki Tarım Arazilerini İnceleyecek

Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu'ndan (MYO) bir heyet, "Tarımsal Sistemlerde Coğrafi Bilgi Sistemi (GIS) ve Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) Uygulamaların Yerinde İncelenmesi Projesi" kapsamında Hollanda'ya gidecek.


Projenin yürütücülüğünü üstlenen Çumra Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Er, yazılı açıklamasında, 15 kişilik proje ekibiyle, Hollanda'da incelemelerde bulunacaklarını belirtti.

Özellikle şeker pancarı ve buğday gibi endüstriyel tarım ürünlerinden GPS sistemlerini kullanarak daha kaliteli ve fazla verim almayı amaçladıklarını ifade eden Er, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında yapılan toplantılarda çiftçilerin tarımsal sistemlerde GPS ve GIS uygulamaları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını gözlemledik. Bu amaçla Hollanda'daki tarım arazilerinde incelemelerde bulunulacağız. Proje kapsamında dünyada son zamanlarda her türlü bilim kolunda öne çıkmış GPS ve GIS uygulamalarının tarımsal boyutunu Avrupa Birliği ülkelerinde yerinde incelemek istiyoruz. Ayrıca Orta Anadolu'da büyük öneme sahip özellikle tarımsal alanlarda şeker pancarı, buğday gibi endüstriyel bitkileri Avrupa normlarında rekabet edebilecek seviyeye çıkarmayı planlıyoruz."

Proje ortakları arasında Taşkent Meslek Yüksekokulu, Hadim Meslek Yüksekokulu, Çumra Ziraat Odası, Çumra Sulama Birliği, AB Holding Çumra Şeker Fabrikası ile Harita Kadastro Mühendisleri Odası da bulunuyor. (AA)

Ekleme Tarihi
29.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çumra Myo, Hollanda, Tarım, Arazi,
Link: Çumra Myo, Hollanda'daki Tarım Arazilerini İnceleyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız