Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiçeğe israf yorumuna tepki

Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Uysal: -''Çiçekçilik israf değil, aksine ekonomiye katma değer sağlayarak, ihracat kalemleri içinde önemli bir paya sahip olarak, ülke ekonomisine kazanımlar getiren bir sektördür''


ANTALYA (A.A) - Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin çiçeği ''israf'' olarak yorumlamasına tepki göstererek, çiçekçiliğin israf değil, aksine ekonomiye katma değer sağlayarak, ihracat kalemleri içinde önemli bir paya sahip olarak, ülke ekonomisine kazanımlar getiren bir sektör olduğunu bildirdi.

Alim Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin 27 Kasım'da TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak israf konulu bir konuşma yaptığı, Yeniçeri'nin bu konuşmasında çiçeği de ''israf'' olarak yorumladığını kaydetti.

Yeniçeri'nin bu yorumunu, ''hayret ve üzüntü içinde izlediklerini'' vurgulayan Uysal, açıklamasında, ''Ortada konu edilebilecek pek çok israf kaynağı bulunmaktayken, sayın vekilin ağırlıklı olarak çiçeği israf kaynağı olarak gösteren bu yaklaşımı, rızklarını bu işten temin eden çiçekçi esnafını ve çiçek üreticisini rencide etmiştir'' ifadelerini kullandı.

Çiçekçiliğin israf kaynağı olmadığını savunan Alim Uysal, açıklamasında şunları kaydetti:

''Çiçekçilik israf değil, aksine ekonomiye katma değer sağlayarak, ihracat kalemleri içinde önemli bir paya sahip olarak, ülke ekonomisine kazanımlar getiren bir sektördür. Sadece kendi alanını değil, kullanılan sarf malzemeleriyle şişe, cam, tekstil ve kağıt sektörünü de hareketlendirmektedir. Üretiminden nihai tüketiciye ulaşana kadar yaklaşık 300 bin kişinin ekmek yediği bir sektör olduğunu göz önüne alırsak sayın Yeniçeri'nin konuşması esnasında sözde haklarını savunduğu garip gurebanın da bu sektör sayesinde ayakta kaldığını bilmesini isteriz.''

Antalya'nın 2016'da yapmaya hazırlandığı Dünya Botanik EXPO'sunun ana temasının ''çiçek ve çocuk'' olduğunu hatırlatan Alim Uysal, Yeniçeri'nin bu açıklamalarının tanıtımda sıkıntıya yol açacağını savundu. Uysal, bu organizasyona ev sahipliği yapacak bir ülkede hastanelere çiçeğin girmesinin yasak olmasını da eleştirdi. 

Ekleme Tarihi
30.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Antalya Çiçekçiler Odası, çiçek, Dünya Botanik EXPO, süs bitkileri
Link: Çiçeğe israf yorumuna tepki




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız