Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İnegöllü Çiftçi Dev Pancar Yetiştirdi 

İnegöllü Çiftçi Dev Pancar Yetiştirdi

BURSA (İHA) - Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kozluca köyünde bir çiftçi, boyları 1 metreye yaklaşan, her biri yaklaşık 15’er kilo ağırlığında dev pancarlar yetiştirdi.


Kozluca köyünde hayvan besiciliği yapan Aytekin Kardaşla, hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak maksadıyla 2012 yılı Nisan ayında köydeki 10 dönüm arazisine pancar ekti. Kısa bir süre önce tarlasında söküme başlayan Kardaşla, pancarların büyüklüğünü görünce şaşırdı. 10 dönümlük tarlasında ekili pancarların tamamını hasat eden çiftçi Kardaşla, söktüğü pancarların hepsinin normalin üç katı büyüklükte olduğunu söyledi. Geçen yıl yine aynı araziye pancar ektiğini, fakat normal büyüklükte pancar hasat ettiğini kaydeden Aytekin Kardaşla, bu yıl üç kat mahsul almanın hem sevincini, hem de şaşkınlığını yaşıyor.

Kardaşla, boyları 1 metreye yaklaşan, her birinin ağırlığı ise yaklaşık 15 kilogram olan pancarlardan birini İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yetkililerine teslim etti. Kardaşla, "Bu sene 10 dönüm pancar ektim. Her yıl ektiğim gibi bu sene de aynı yöntemle ekim yaptım. Hemen hemen aynı gübreleri kullandım, sulama yaptım. Ama bu sene hasat döneminde pancarların hepsinin normalinden en az üç kat büyük olduğunu görünce hem şaşırdım, hem de mutlu oldum" dedi.

Normal pancarın ebadının 30 santimetreyi, ağırlığının ise 5 kiloyu geçmediğini kaydeden Kardaşla, "Benim hasat ettiğim pancarların her birinin boyu neredeyse 1 metreyi buluyor. Ağırlıkları ise 15 kilogram civarında. Önceki yıllarda aynı yerden 70 ton pancar alırken, bu sene 180 ton pancar kaldırdım. Pancar ekmeye devam edeceğim. Hayvancılık bu şekilde olur. Yem fiyatları arttı. Yem almak yerine pancar ekiyorum" ifadelerini kullandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürvekili Süleyman Doğan ise, "Normalde pancarın boyu ve kilosu en fazla bu büyük pancarın yarısı kadar olur. Daha önce bu büyüklükte bir ürün görmedik. Çiftçimizi kutluyoruz. Bize numune getirdi. Bunla alakalı araştırma yapabiliriz" diye konuştu.

Ekleme Tarihi
01.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İnegöl, Çiftçi, Dev Pancar, Yetiştirdi
Link: İnegöllü Çiftçi Dev Pancar Yetiştirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız