Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İlkadım, Balıkçı, Denetim, çinekop 

İLKADIM’DA BALIKÇILAR DENETLENDİ 


SAMSUN (İHA) - İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Samsun Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi ekiplerince balıkçılar denetlendi. Denetimlerde yasal ölçülerin altında bulunan 50 kilo çinakopa el konuldu.


İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayet talebini dikkate alarak balık denetimi yaptı. Denetim kapsamında İstasyon Mahallesi, Lise Caddesi ve Saathane Meydanı’ndaki balık tezgahları ve dükkanları denetlendi.

Balık boylarını ölçmek için özel olarak hazırlanan metreyle bir araç içinde bulunan ve yasal avlanma boyutu 20 santimetre olan çinakopların boylarını ölçen ekipler, yaptıkları incelemede, söz konusu balıkların uzunluklarının standardın altında olduğunu belirledi. Yetkililer, yapılan operasyonlarda yasal av boyu 20 santimetrenin altında olan 3 kasa toplam 50 kilo çinakopa 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 33. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak el koydu. Ekipler, el koydukları balıkları müsadere etti.

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, balıkların ele geçirildiği balıkçıya yasal işlem yapılacağını belirterek, Türkiye karasularındaki balık popülasyonun artması ve tür kayıplarının önlenmesi için gerçekleştirilen denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini kaydetti.
 
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, İlkadım halkının tüm şikayetlerinin değerlendirildiğini, onların tüm dilek ve isteklerinin yerine getirileceğini söyledi.
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
01.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İlkadım, Balıkçı, Denetim, çinekop
Link: İlkadım’da Balıkçılar Denetlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız