Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

''Kayısıda Lisanslı Depoculuk Çalıştayı'' -İç Ticaret Genel Müdürü Yücel: -''Gerekli mevzuat düzenlemelerine başladık, desteğin de sağlanması halinde en kısa zamanda kayısı için lisanslı depoculuk uygulamasına başlayacağız'' 

MALATYA (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, en kısa zamanda kayısıda lisanslı depoculuk uygulamasına başlayacaklarını bildirdi.
 
     Yücel, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen ''Kayısıda Lisanslı Depoculuk Çalıştayı''nda yaptığı konuşmada, Malatya'nın kayısıda söz sahibi olduğunu söyledi.
     Türkiye'deki kayısının yüzde 50'sinden fazlasını Malatya'nın ürettiğini ifade eden Yücel, ''Lisanslı depoculuk, özellikle ürünlerin değerinin korunması açısından büyük önem taşıyor. Zira bu sayede üretici ürününü hemen satmayarak bizden aldığı ürün senedi ile pazarda alım satımını rahatlıkla sürdürebiliyor'' dedi.
     Depolarında 190 bin ton lisanslı ürün bulunduğunu dile getiren Yücel, ''Umarım kuru kayısı da en kısa zamanda bu işleme tabi olur. Çünkü lisanslı depoculuk ürünün kalitesini ve rekabet gücünü artırıyor. Bununla ilgili gerekli mevzuat düzenlemelerine başladık, desteğin de sağlanması halinde en kısa zamanda kayısı için lisanslı depoculuk uygulamasına başlayacağız'' diye konuştu.
     Malatya Valisi Vasip Şahin de, kayısı üreticilerinin yaşadıkları sıkıntılara paralel beklentilerinin de yüksek olmasının gayet doğal olduğunu söyledi.
     Kayısıyla ilgili güzel gelişmeler yaşandığını anlatan Şahin, ''Bunu hep birlikte takip ediyoruz. Gerek tanıtımla ilgili çalışmalardan gerekse Valiliğimiz bünyesinde yürütülen çalışmalardan umarım en kısa zamanda sonuç alırız'' diye konuştu.
     AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, lisanslı depoculuğun kayısıdaki en büyük sorunlardan olan arz talep dengesinin oluşturulmasına büyük katkı sağlayacağına ve kayısıya hak ettiği değeri katacağına dikkati çekti.
     AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı da, geçmişte kayısıyla ilgili yeterli tedbirler alınmadığı için bugün sorunların sürdüğünü belirterek, lisanslı depoculukla önemli sıkıntıların giderilmiş olacağını vurguladı.
     Çalıştaya, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, Malatya Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ile ihracatçı ve üreticiler katıldı.
    

Ekleme Tarihi
02.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kayısıda Lisanslı Depoculuk Çalıştayı
Link: 'Kayısıda Lisanslı Depoculuk Çalıştayı'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız