Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nden küpeletme ve aşı uyarısı

MALATYA (CİHAN)- Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin; hayvancılık için verilen teşvik kredisi ve hibe destekleri gibi avantajlardan yararlanabilmeleri için için hayvanlarını küpeletmeleri ve aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kuluncak ilçesinde yetiştiricilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kuluncak Muhtarlar Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Yıldıray Yaşar, yetiştiricilerin hayvanlarını hastalık gelmeden aşılatması gerektiğini söyledi.
Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise yetiştiricilere teşvikler ve modern yetiştirme yöntemleri hakkında bilgi verdi. Yetiştiricilerden hayvanlarının aşılarını yaptırmalarını isteyen Akın, kulak küpesiz hayvanların küpelenmesine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Artık bir işletmeden başka bir işletmeye hayvan geçişlerinde dahi sevk ve sağlık raporu aranacağını belirten Akın, yetiştiricilerden bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Akın, şunları söyledi: "Aşılama kampanyası süresince tanımlanmamış tüm küçükbaş hayvanlar da küpelenerek kayıt altına alınacaktır. Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tescili Tanımlanması ve İzlenmesi Yönetmeliği uyarınca küpelenmemiş ve tanımlatılmamış koyun ve keçilerin işletme dışına çıkartılması hayvan pazarlarına ve mezbahalara götürülmesi yasaklanmıştır. Tanımlattırılmamış sığır, koyun ve keçilerin nakil sırasında yakalanması halinde en yakın kesimhanede kestirilip sahibine teslim edilecektir. Aynı zamanda küpeleme ve aşılama yapılmayan hayvanlar için teşvik kredileri ve hibe destekleri de verilmemektedir. Üreticilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için küpelenmemiş ve aşısı yapılmamış küçükbaş hayvanlarını küpeletmeleri ve aşılarını yaptırmaları gerekmektedir.”
Yıldıray Yaşar ve İhsan Akın, yetiştiricilerin sorularını yanıtladı.
CİHAN

Ekleme Tarihi
04.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: küpeletme ve aşı uyarısı,koyun,keçi
Link: Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nden küpeletme ve aşı uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız