Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Adana Tarım İl Gıda, Hayvancılık Müdür Vekili Ömer Akmaz 

Adana'da Organik Günler

ADANA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’de Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” çerçevesinde üretilen ve işlenen organik ürünlerin tanıtımı amacıyla Adana Tarım İl Gıda, Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Organik Günler” adı altında organik ürün tanıtım ve satış organizasyonu düzenlenecek.


Adana Tarım İl Gıda, Hayvancılık Müdür Vekili Ömer Akmaz, 8-9 Aralık 2012 günlerinde merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi Kenan Evren Bulvarı‘nda bulunan Mahfesığmaz Kapalı Semt Pazarı’nda ilk defa düzenlenecek olan “Organik Günler” etkiliğinin amacının organik ürünlerin Adanalı tüketiciler ile buluşturulması olduğunu söyledi.

Tüketiciyi bilinçlendirerek organik tarım kavramında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Akmaz, "İlimiz bazında organik ürün pazarı kurma çalışmaları devam etmektedir. Üreticilere bu konularda çeşitli katkılarda bulunuyoruz, Sertifikasyon ücretleri ile İl Özel İdarenin katkılarıyla organik girdilere yardımcı olunuyor. İlimizde zeytin, narenciye, çilek, nar ve badem gibi ürünlerde ağırlıklı olarak organik üretimler yapılıyor. Ancak ürün çeşitliliği sağlamak içinde çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Ömer Akmaz, iyi bir gelecek için sağlıklı beslenmenin önemine değinerek, "Organik tarım size; sağlıklı, temiz, güvenilir, GDO’suz, hormonsuz ürünler sunar" diye konuştu.

Ekleme Tarihi
04.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Adana, Organik Günler, Gıda Tarım, Hayvancılık
Link: Adana'da Organik Günler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız