Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Palamut ''sezona'' veda ediyor -Av sezonu boyunca bolca avlanan ve tanesi 1 liraya kadar düşen palamut, fırtınalı hava nedeniyle açık denizlere kaçtı -Kışın gelmesiyle birlikte balıkçılar, hamsi ve istavrite yöneldi -Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sezer: -''Bundan sonra palamutun tanesi 5 liradan aşağı düşmez''

SAKARYA (A.A) - Av sezonu boyunca bolca avlanan ve tanesi 1 liraya kadar düşen palamut, fırtınalı hava nedeniyle açık denizlere kaçtı.
 
     Kışın gelmesiyle palamut açık denizlere kaçarken, bu durum da tezgahlara yansıyor. Av sezonu boyunca tanesi 1 liradan satılan palamutun fiyatı 5 liraya kadar yükselirken, balıkçılar da hamsi ve istavrit gibi küçük balıklara yöneldi.
   
  Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ucuz palamut döneminin artık sona erdiğini söyledi.
     Sezer, iyi bir av sezonu geçirdiklerini belirterek, ''Fırtına öncesine kadar av sezonu çok iyi gidiyordu. Son 1 haftadır da havalar açıktı ve rahatça avlanabiliyorduk. Havaların soğumaya başlamasıyla beraber palamutu bulamaz olduk'' dedi.
   
  Palamutun, bundan sonra zor bulunacağına işaret eden Sezer, ''Palamutun artık bulunacağını tahmin etmiyorum. Artık palamut dönemi yavaş yavaş kapanıyor. Sezon artık küçük balığa doğru gidiyor. Bundan sonra hamsi, istavrit ve barbun gibi balıklar daha fazla yakalanacak. Bunlar tezgahtaki yerini alacak'' diye konuştu.
   
  Palamutun, Karadeniz'i terk ettiğini anlatan Sezer, sözlerini şöyle tamamladı:
    
''Fiyatları da yükselecek böyle olunca. Sezon boyunca 1 liraya kadar düşmüştü tanesi. Bundan sonra palamutun tanesi 5 liradan aşağı düşmez. Ucuz palamut devri bitti yani. Artık vatandaşlarımızın mutfağına daha küçük balıklar gidecek. Bir daha ki av sezonuna kadar palamut bulmak çok zor, bulunsa da çok pahalı olur.''
    

Ekleme Tarihi
06.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Palamut
Link: Palamut 'sezona' veda ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız