Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
1 milyon ağacı mahkeme kurtardı 

1 milyon ağacı mahkeme kurtardı

Artvin ormanlarında faaliyete geçen maden hakkında mahkeme durdurma kararı verdi. Kararla 1 milyon ağaç kesilmekten kurtuldu.


Dünyanın 100 doğal ormanından biri kabul edilen Artvin ormanlarının bulunduğu Cerattepe Bölgesi ile Genya Dağı’nda altın ve gümüş arama faaliyetleri, mahkeme engeline takıldı. Trabzon Bölge İdare Mahkemesi, kararın uygulanması için 26 Kasım’dan itibaren Özaltın İnşaat Şirketi’ne 30 gün süre tanıdı.
 
Ancak bu sırada Özaltın İnşaat Şirketi’nin Cerattepe ve Genya Dağı’nda tüm hızıyla maden arama faaliyetlerini sürdürmesi çevrecileri endişelendirdi. Maden sahası yapılmak istenen bölgenin yüzde 80 eğime sahip olduğunu vurgulayan Yeşil Artvin Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Bedrettin Kalın, maden arama faaliyetlerinin bir an önce son bulunması durumunda heyelanlara ve telafisi olmayan çevresel zararlara yol açacağını savundu. Kalın, “Trabzon Bölge İdare Mahkemesi verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile 1 milyon ağacı kesilmekten kurtardı. Ancak asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Çünkü Artvin bölgesinde maden çıkartmak isteyen 325 tane şirkete maden arama ruhsatı verildi” dedi.

Baro panel düzenliyor
 
Özaltın Şirketi Proje Koordinatörü Ali Türkoğlu ise “Karar elimize ulaştıktan sonra arama ve sondaj çalışmalarına son vereceğiz. Ancak unutulmamalı ki karar sadece yürütmeyi durdurma kararıdır. Karara itiraz edeceğiz” diye konuştu. Ankara Barosu ise Artvin’e özel ekip yollayarak madencilik faaliyetlerinin Artvin ormanlarına verdiği zararı inceledi. Baro, 21 Aralık’ta yapacağı panelle tespitlerini açıklayacak.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 1 milyon ağacı mahkeme kurtardı
Link: 1 milyon ağacı mahkeme kurtardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız