Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

''Kırşehir Tarım Çalıştayı'' -Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: ''İlimizde, endüstriyel mahiyette yapılabilecek ceviz bahçeleri oluşturmak en önemli hedeflerimizden birisi olacak'' -''Ceviz, Kırşehir için çok önemli bir değer haline gelecek''

KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ''Endüstriyel mahiyette yapılabilecek ceviz bahçeleri oluşturmak en önemli hedeflerimizden birisi olacak'' dedi.

     Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi ile Kırşehir Kent Konseyi'nin işbirliği ile düzenlenen ''Kırşehir Tarım Çalıştayı''nda yaptığı konuşmada, Kaman ilçesinde yetişen cevizin Türkiye'de önemli bir marka olduğunu ifade etti.

     Buna rağmen ilçede yeterli ürün elde edilemediğini belirten Bahçeci, ''Ceviz bahçelerinin önünü açmamız lazım. Burada devletin arazi korumacılığı ile karşılaşıyoruz. 3-4 aydır valimizle ve diğer yetkililerle, yeni ceviz alanları oluşturmak için, yatırımcıların yeni ceviz bahçeleri oluşturması için gayret gösteriyoruz. Bazen bürokrasinin direnci ile karşılaşıyoruz. İnşallah, bunu da aşacağız. İlimizde, endüstriyel mahiyette yapılabilecek ceviz bahçeleri oluşturmak en önemli hedeflerimizden birisi olacak'' diye konuştu.
     Bahçeci, zamanla ceviz üretiminin sanayisinin de gelişeceğini ifade ederek, bunun yanında başka yan sanayilerin de gelişeceğini bildirdi.
     Cevizin, Kırşehir için çok önemli bir değer haline geleceğini vurgulayan Bahçeci, ''Kaman cevizi'' üretiminin arttırılmasına gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
     Bahçeci, marka değeri oluşmuş cevizlerinin bulunduğunu anlatarak, ''Ama, hasat dönemi başında ceviz bulabiliyorsak ne mutlu. Bir ay sonra ceviz bulmak mümkün değil. Türkiye'de, Finlandiya cevizini, Meksika cevizini, 'Kaman cevizi' diye satıyorlar'' ifadesini kullandı.
    
     -''Tarıma dayalı sanayi ön plana çıkarılmalı''-

    
     Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam da Kırşehir'in tarımsal ve bitkisel üretim noktasında çok iyi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
     Ziraatçı kökenli olması nedeniyle Tarım Çalıştayı'nın yapılmasına öncelik verdiklerini vurgulayan Saylam, şöyle konuştu:
     ''Malya Tarım İşletmesi, Şeker Fabrikası, un fabrikaları, Çiçekdağı'nda modernize edilen eski tarım işletmesi ve Hirfanlı Baraj Gölü'nün bulunması Kırşehir tarımının önemli değerleridir. Besicilik konusunda da Kırşehir iyi bir noktada. Kırşehir'in sığır eti, İstanbul piyasasında aranan ve değeri olan bir et cinsidir. Et ve süt entegre tesislerinin sayısı arttırılmalıdır. Kırşehir'de tarıma dayalı sanayinin ön plana çıkarılması gerekmektedir.''
     Prof. Dr. Saylam, çalıştayda gündeme getirilecek olan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bir sonuç bildirgesi hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara gönderileceğini bildirdi.
    
     -Çalıştay konuları-
    
     Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki çalıştayda, öğretim üyeleri ile tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi kuruluşlarının temsilcileri, ''Kırşehir hayvancılığı, sorunları ve çözüm önerileri'', ''Kırşehir bahçe tarımı, sorunları ve çözüm önerileri'', ''Kırşehir tarla tarımı, sorunları ve çözüm önerileri'', ''Tarıma dayalı sanayi, sorunları ve çözüm önerileri'' konularında bildi verdi.
     Çalıştaya, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri ile tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.
    
 
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
07.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kırşehir Tarım Çalıştayı
Link: 'Kırşehir Tarım Çalıştayı'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız