Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Uydudan gelen güç 

Uydudan gelen güç! 


Growtech Euresia fuarı birbirinden yenilikçi tarım teknolojilerin görücüye çıkmasına sahne oldu. Fuarın yıldızı ise elektrik üreten PV uydu panelleriydi.

Growtech Euresia fuarı bu yolda birbirinden yenilikçi tarım teknolojilerin görücüye çıkmasına sahne oldu. Fuarın yıldızı ürettiği elektriğin fazlasını devlete satabilen uydu biçimindeki PV paneller olurken, Antalya Expo Center’da düzenlenen ve Antalya’da cumartesi gününe kadar sürecek olan fuarı 70 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. 

500 KW’a kadar üretim serbest

12.’si düzenlenen fuarda en çok dikkat çeken yeniliklerden biri de güneş enerjisini elektriğe dönüştüren uydu biçimindeki PV paneller oldu 10 Mart 2012’de çıkan enerji kanuna göre çiftçiler 500 KW’a kadar enerji üretme hakkına sahip durumdalar. Bu durumu firsat bilen Northel yüzde 100 yerli üretim yaparak 50 bin lira ile 600 bin lira arasında uydu şeklinde PV paneller üretiyor. Kendisini 6-8 yılda amorti eden paneller ve ürettiği elektriğin fazlasını devlete satabilme özelliğine de sahip. Çiftçiler bu sayede güneş enerjisinden elde ettikleri fazla enerjinin KW’sini 40 kuruşa devlete satabiliyor. Ayrıca çanak anten şeklinde yeni bir PV paneli de Türkiye ’ye getiren firma uydunun ortasına koyduğu ‘focus’ noktası ile ayda 1000 ila 2000 TL arası elektrik tasarrufu sağlayabiliyor. Northel bu cihazlardan iki tanesini de ABD ’ye de ihrac etmiş. Ayrıca Firma bünyesinde 30 adet Ar-Ge personeli de bulunuyor.

Patlıcan oldu ‘tatlıcan’

E-Z tohumculuk da geliştirdiği tatlı patlıcan tohumunun patentini 2008 yılında almış. Yılda ortalama 4-5 milyon arası tatlıcan tohumu satan firma birbirine yapışık iki adet domatesin bulunduğu ‘kanka’ adını verdikleri domates de fuarın gözdelerinden oldu.

İran’dan 500 kişilik heyet

630 firmanın katıldığı fuara 4 gün içinde 70 bin kişiyi Growtech Euresia’da ağırlamayı beklediklerini söyleyen NTSR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığılıoğlu uluslararası katılımın da yoğun olduğunu söyleyerek sadece İran’dan 500 kişinin fuara katıldığını söyledi. Antalya’nın konumu itibari ile Türkiye tarımının ulusal anlamdaki üssü olacağını anlatan Tığılıoğlu İstanbul gibi büyükşehirlerin tarımın yüzünü yansıtamayacaklarını sözlerine ekledi. 30 milyon kişinin tarımdan hayatını kazandığını da vurgulayan Tığılıoğlu önümüzdeki yıllarda üreticiler ile büyük gıda toptancılarını da buluşturacak bir fuar düzenleyebileceklerini söyledi.










http://www.radikal.com.tr/

Ekleme Tarihi
08.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Uydudan gelen güç
Link: Uydudan gelen güç!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız