Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Palamuttan sonra hamsi bereketi -Karadeniz'de bu yıl hamsi sezonunun sönük geçeceği beklentisi içine giren balıkçıların yüzü İnebolu'da güldü. Gece boyunca İnebolu açıklarında avlanan balıkçılar bol miktarda hamsi avladı.

KASTAMONU (A.A) - Karadeniz'de bu yıl hamsi sezonunun sönük geçeceği beklentisi içine giren balıkçıların yüzü İnebolu'da güldü. Gece boyunca İnebolu açıklarında avlanan balıkçılar bol miktarda hamsi avladı.
     Dün geceden itibaren İnebolu Limanı'na gelmeye başlayan balıkçı teknelerindeki hamsilerin sevkiyatına başlandı. Hamsinin ince olması nedeniyle büyük çoğunluğunun Samsun ve Sinop'taki yem fabrikalarına gönderildiği bildirildi.
    
     -''Baştan korktuk ama durum umut verici''-

    
     Fatsa Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Eftal Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlangıçtaki beklentilerinin aksine bu yıl için hamsiden umutlu olduklarını söyledi.
     İlk hamsiyi Ereğli'de avladıklarını belirten Mutlu, ''Dün geceden itibaren İnebolu açıklarında bol hamsi avladık. Karadeniz'de hamsi balığı azalsa bile şu günlerde denizde gördüğümüz durum bize umut verici. Denizde hamsi azalmamış, gayet de artmış. Bol bir hamsi avcılığı görünüyor. Baştan korktuk. Palamut çok oldu, hamsiyi yedi dedik. Ama ben balıkçı olarak çok umutluyum'' diye konuştu.
     -''Hamsi nereye, biz oraya''-
    
     Hamsi balığını Karadeniz'de takip ettiklerini ifade eden Mutlu, ''Balık doğuya doğru seyrine devam ediyor. Biz de onunla beraber nereye giderse oraya gidiyoruz'' şeklinde konuştu.
     Liman çıkışı 17-18 kiloluk bir kasa hamsinin çıplak fiyatının 11-12 liraya satıldığını belirten Mutlu, ''Komisyon, nakliye, köpük parasıyla bir kasa hamsinin maliyeti şu anda 20-25 lira civarında. Ama balıkçılık borsa gibidir. Bu fiyat her an değişebilir. Dökme hamsinin fiyatı yılbaşına doğru belli olacak ama 40 kuruş civarında olacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.
     Balıkçıların en büyük sorunlarının Abhazya'da kontrolsüz ve yasa dışı avcılık olduğunu belirten Mutlu, ''Abhazya'da boyu çok küçük ve yaşına gelmemiş hamsiyi avlıyorlar. Bu avcılığın önlenmesini istiyoruz'' dedi.
alt
alt

Ekleme Tarihi
12.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: palamut,hamsi
Link: Palamuttan sonra hamsi bereketi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız