Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Burdur 

Burdur'da Alo Birlik Projesi Tanıtıldı

Burdur'da yetiştiricilerin tarım ve hayvancılıkla ilgili küpeleme, tohumlama, destekleme, askı hizmetleri ve danışma gibi taleplerinin karşılanması amacıyla hazırlanan "Alo Birlik Projesi" tanıtıldı.


Burdur Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Yüksel Gündalı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile kurulan Alo Birlik Hattı'nın 444 26 96 numaradan hizmet verdiğini söyledi.

Alo Birlik Hattı'nın yetiştiricilerin tarım ve hayvancılıkla ilgili küpeleme, tohumlama, destekleme, askı hizmetleri ve danışma gibi taleplerinin karşılanması amacıyla hazırlandığını anlatan Gündalı, projede, konusunda eğitim almış çağrı görevlilerinin hizmet verdiği kaydetti.

Projenin Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığını ve hayvanlık sektörüne önemli bir destek sağlayacağına işaret eden Gündalı, çalışmaların 8 ayda tamamlandığını bildirdi.

Projenin yetiştiricinin işine kolaylaştıracağını ve hayvancılığı teşvik edeceğini de belirten Gündalı, "Sorunlara çözüm bulmak ve sektördeki krizin aşılması için önemli bir proje hayata geçti. Projede pilot bölge Burdur Yazıköy olarak belirlendi" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise projenin Burdur'da

"300-400 kişiye istihdam sağlayabilir miyiz-" fikriyle ortaya çıktığını anlattı.

Daha sonra Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in Türk Telekom ile görüşerek projeye destek sağladığını belirten Dallı, "Hep beraber Burdur'un dokusunu ele aldık. Bu dokuda hayvancılığın ön plana çıktığını gördük ve proje üzerinde çalıştık" dedi.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan da daha önce köylüye böyle bir hizmet verilmediğini, amaçlarının hayvancılığı kolaylaştırmak ve teşvik etmek olduğunu vurguladı.

"Düşen küpe" ve "doğan buzağı küpeleme" çalışmalarıyla sürdürülecek projenin "Alo Destekleme", "Alo Tohumlama", "Alo Düve-Dana", "Alo Hububat", "Alo Et Süt", "Alo Danışma" ve "Alo Şikayet" gibi birçok alanda köylüye 7 gün 24 saat hizmet vereceğini anlatan Özcan, "Daha önce hayvanını küpeletmek için günlerce uğraşan, hatta ceza yiyen, buzağısını satmak isteyen, destekleme kredisini öğrenmek için bankada saatlerce kuyrukta bekleyen üretici artık bir telefonla işlerini kolaylaştıracak" diye konuştu.

Bu arada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü tarım danışmanları ile MAKÜ çağrı merkezi öğrencilerinden oluşan 250 kişilik ekibin Yazıköy köyünde uygulamalı eğitim çalışmalarına başladığı, evlere giren ekiplerin 444 26 96 Alo Birlik Hattı hakkında bilgi verdikleri öğrenildi. (AA)

Ekleme Tarihi
13.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Burdur, Alo Birlik Projesi,
Link: Alo Birlik Projesi Tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız