Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: ''7 bin 500 köyde 7 bin 500 tarım danışmanı görevlendirdik. 2 bin 500 danışman daha atayarak sayıyı 10 bine çıkaracağız'' -''Bundan 10 sene önce tohumun büyük bir kısmı ithal edilirken, bugün tarımda yüzde 95 yerli tohum kullanılıyor''

ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2 bin 500 atama daha yaparak tarım danışmanı sayısını 10 bine çıkaracaklarını bildirdi.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eker, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği'nin yeni Başkanı İsmail Akbulut ve beraberindekileri kabul etti.

     Bakan Eker kabul de yaptığı konuşmada, sektörün 2005'ten beri gösterdiği gelişmeyle, araştırma, örgütlenme, yetiştiricilik, ticaret ve ıslah alanında önemli başarılar elde ettiğini belirtti.
     Eker, ''Bundan 10 sene önce tohumun büyük bir kısmı ithal edilirken, bugün Türkiye'nin yatırımcıları, sanayicileri, güney yarım kürede arazi kiralayarak yılın dört mevsimi üretim yapıyorlar. Türkiye artık binlerce dolarlık ihracat yapıyor'' dedi.
     Islahatçı Hakları Kanunu'nun çıkmasından sonra tohum sektörünün her geçen gün büyüdüğünü ve üreticinin ihtiyacına göre yeni çeşitler geliştirildiğini kaydeden Bakan Eker, hibrit sebze tohumu dışında kullanılan tohumun yüzde 95'nin yerli üretim olduğunu söyledi.
     Bakan Eker tohumculuğun yeni bir sektör olduğunu bu nedenle birliklere ve sertifikalı tohumları kullanan çiftçiye destek verdiklerini vurguladı.
     Tohum yetiştiriciliğinin bilinçli yapılmasının önemine değinen Eker, üreticilere tarım danışmanlarından daha etkin şekilde faydalanmaları önerisinde bulundu.
     Eker, 7 bin 500 köyde 7 bin 500 tarım danışmanı görevlendirdiklerini dile getirerek 2 bin 500 atama daha yapacaklarını ve danışman sayısını 10 bine çıkaracaklarını söyledi. Bakan Eker, ''Çiftçilerimiz soru sorsun diye devlet tarım danışmanlarına maaş ödüyor. Özel eğitim almış bu danışmanlarımız kendilerinin sorumlu olduğu köylerde yaşıyorlar. Tarımla, hayvancılıkla ilgili her konuda danışmanlardan yardım alınabilir'' ifadelerini kullandı.
     Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Başkanı İsmail Akbulut da Bakan Eker'in tohumculuk sektörüne verdiği önemin, sektörün kısa sürede büyümesine katkı sağladığını söyledi.
     Görüşmede İsmail Akbulut, Bakan Eker'e Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği'nin sembolü olan yelek hediye etti.
    
    

Ekleme Tarihi
13.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: yerli tohum,mehdi eker,Tohum Yetiştiricileri
Link: Bugün tarımda yüzde 95 yerli tohum kullanılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız