Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TKDK Çiftçileri Bilgilendirdi 

TKDK Çiftçileri Bilgilendirdi

KÜTAHYA (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Heyeti tarafından Hisarcık Ziraat Odası'nda çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Ziraat Odası Toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, 2013 yılında Kütahya’da tarım ve kırsal kalkınma alanında hibe dağıtmaya başlayabileceklerini söyledi.

Kaymak, ”Fonları karşılıksız hibe olarak dağıtıyoruz. Ön şart olarak yapmak istediğiniz büyükbaş-küçükbaş süt hayvancılığı, büyükbaş-küçükbaş besi hayvancılığı, tavuk-hindi çiftlikleri (et tavuğu), süt işletme tesisleri, kırmızı et işleme ve kesimhane tesisleri, kanatlı eti işleme ve kesimhane tesisleri, meyve ve sebzelerin temizlenmesi-sınıflandırılması-depolanması-paketlenmesi-pazarlanması, süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık ve bal üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkilerinin yetiştiriciliği, el sanatları (25 adet el sanatı), yerel tarım ve gıda ürünlerinin üretilmesi-işlenmesi-paketlenmesi-pazarlanması, (yerel ürünler; kiraz, vişne sarımsak, tarhana, leblebi), kırsal turizm (termal tesisler dahil) ve kültür balıkçılığı konularıyla ilgili projeleriniz ilgili birimlerimizce inceleniyor, eksiklikler varsa gideriliyor ve Ankara’ya gönderiliyor. Değerlendirmeyi biz burada kendimiz yaptığımız için projelerin yüzde 90 oranında geçeceğini tahmin ediyoruz. Minimum 10 bin, maksimum 1 buçuk milyon Euro arası yapılan projelere hibe veriyoruz. Hibeler minimum yüzde 50, maksimum ise yüzde 65 arasındadır. Bunun yanında sözleşme imzaladığımız projelere 'KDV, ÖTV’den Muafiyet Belgesi' veriyoruz. İnşaat işleri, makine ikmal alımı, danışmanlık hizmeti, hepsi dahil olmak üzere hibe aldığı gibi KDV de ödemeyecek. Şu an Brüksel’den fon olarak aktarılmış 874 milyon Euro ve devletin vermiş olduğu 265 milyon Euro gibi bir bütçemiz var Bizim denetimlerimiz devam ediyor. Son olarak Brüksel denetimi var. Brüksel gelecek, önce bizi denetleyecek, eğer uygun isek yetki devrini bize devredecek. Daha sonra biz hibe dağıtmaya başlayacağız. Vereceğimiz fonlarla Kütahya’yı tarım ve kırsal alanda kalkındırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra Proje Başvuru Uzmanları tarafından hibe desteği alacak yatırım alanları ve çeşitli konularda sunum yapılarak, toplantıya katılanların soruları cevaplandırıldı.
 
Toplantıya Hisarcık Kaymakamı Mehmet Sayın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, Proje Başvuru Uzmanları Kenan Işık, Hüseyin Avcı, Hisarcık Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Karakurt Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan ve çiftçiler katıldı.

Ekleme Tarihi
15.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: TKDK, Çiftçileri Bilgilendirdi
Link: TKDK Çiftçileri Bilgilendirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız