Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Didim’in deniz patlıcanı yurt dışına pazarlanıyor



Didim’in deniz patlıcanı yurt dışına pazarlanıyorAydın’ın Didim ilçesinde Deniz’den çıkarılan deniz patlıcanları Çin’e ve Japonya’ya gönderiliyor.


Aydın’ın Didim ilçesinde Deniz’den çıkarılan deniz patlıcanları Çin’e ve Japonya’ya gönderiliyor. Kilosu 1,5 TL ile 6 TL arasında deniz patlıcanlarının satıldığı öğrenilirken, üreticiler ise fiyatlar memnun değil.

Aydın’ın Didim İlçesinde balıkçıların kış sezonunda geçim kaynağı deniz patlıcanları oldu. Ege Bölgesinin değişik yörelerinden gelen ve Didimli balıkçılarında içerisinde yer aldığı 54 tekne, Didim açıklarında deniz patlıcanı topluyor. Denizin 6 metre ile 20 metre arasında toplanan deniz patlıcanları daha sonra kamyonlarla firmalara naklediliyor.

Kendi teknesiyle Ayvalık’tan Didim’e gelerek deniz patlıcanı toplayan Baybora Gizep haftanın 5 günü denizde deniz patlıcanı topladıklarını ve sabah saat 8’den akşam 5’e kadar çalıştıklarını söyleyerek “Şu an bu işi yapan Didim’de 54 tekne var. Siyah deniz patlıcanın kilosunu 1,5 ile 2 TL, beyazın kilosu ise 4 ile 6 TL arasından satılıyor. Geçen yıla oranla fiyatla bizi memnun etmiyor.” dedi.

Gizep, toplanan deniz patlıcanların kamyonlarla nakledildiğini belirterek “Toplanan ürünler Çin’e, Japonya’ya ve İtalya’ya ihraç ediliyor. Çin’de ve Japonya’da yeniyor, İtalya’da ise kozmetik sektöründe kullanılıyor.” dedi.








http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
18.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  deniz patlıcanı,didim
Link: Didim’in deniz patlıcanı yurt dışına pazarlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız