Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yeni Ekolojik Köyler İçin Önderler Arıyoruz 

Yeni Ekolojik Köyler İçin Önderler Arıyoruz

Ekolojik köy projesinin pilot uygulamasının başarıyla yürütüldüğü Ketencilerde bu işe gönül verenleri örnek gösteren Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Bu projeyi diğer köylerde de hayata geçirmek için sizin içinizden çıkan 10 hanım kardeşimiz gibi önderler arıyoruz" dedi.


Kartepe Belediyesi, Ketenciler Ekoköy Projesi kapsamında köyde yaşayan hane halkını turizm ve organik tarım konularında bilgilendirmek adına ilgili kurumlarla işbirliği yaparak kurslar düzenlemeye başladı. İlk kurs için köy halkı, İl Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Mustafa Tengerek nezaretinde 88 saat süre sonunda sertifikalandırılacakları "Organik Bitkisel Üretim" konulu eğitim semineri için Kafkas Kültür ve Güzelleştirme Dernek Binası'nda bir araya gelmekte.

Kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Ketenciler Köy halkının desteği ile başarıyla yürüttükleri Ekoköy Projesi'ni örnek gösterdi. Ekoköy projesini diğer köylerde de uygulama hedefinde olduklarını belirten Başkan Karabalık, "7 ay önce 10 hanım kardeşimizin lokomotifliğinde startını verdiğimiz Ketenciler Ekoköy Projesinde sonuç son derece memnuniyet verici. Bu hanım kardeşlerimizin bize kattığı güç ile Ketenciler Köyü'nün sahip olduğu güzellikler, pek çok aktivite yanında hanım kardeşlerimizin ürettiği soslar, reçeller, salçalar ve yöresel birçok ürün daha şimdiden çok fazla talep görmekte. Çeşitli illerden ekolojik köyün imkanlarından gelip faydalanan kişiler yakın çevresini de alarak tekrar gelmekte. Geldiğimiz noktada çok umut verici bir yerdeyiz. Turizmde doğal hayatın sürdürüle birliliği adına bu çok önemli. Buradaki turizm faaliyetinde olduğu gibi doğa korunurken ticari faaliyette arttırılmış oldu. Organik ürünlerle birlikte bu proje patlayacak, patlatacağız. Ketenciler Köyü örnek bir konuma gelecek. Bu sizin sayenizde olacak. Sizler burada büyük bir değişim sağlarken bizde sizin destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Bu projeyi diğer köylerde de hayata geçirmek için sizler örnek olacaksınız. Diğer köylerde de bu 10 hanım kardeşimiz gibi önderler arıyoruz" dedi.

Katıldıkları kursta organik bitkisel ve hayvansal üretim kriterleri hakkında bilgi sahibi olan köy halkı, daha bilinçli bir üretim yapacakları için belediyenin öncülüğünde gerçekleşen bu tür kursların artırılmasının faydalı olacağını ifade ettiler. Kendilerine sağladığı destek için başkana teşekkür eden köy halkı ulaşım konusunda talepleri ve yönlendirme tabelaları ile ilgili isteklerini de ilettiler.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yeni Ekolojik Köyler İçin Önderler Arıyoruz
Link: Yeni Ekolojik Köyler İçin Önderler Arıyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız