Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Arılarda kış bakımı zamanı

Besleyici özelliğiyle sağlık açısından birçok yararı bulunan balı üreten arılar ile kovanlarda kış bakımı yapılmasının, ilkbaharda üretim açısından önemli avantaj sağlayacağı bildirildi.


Besleyici özelliğiyle sağlık açısından birçok yararı bulunan balı üreten arılar ile kovanlarda kış bakımı yapılmasının, ilkbaharda üretim açısından önemli avantaj sağlayacağı bildirildi.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, kış mevsiminin gelmesiyle arıların kışlık bakımlarının önem kazandığını söyledi.

Mevsim itibarıyla arılarda kış bakımı zamanının geldiğini anlatan Aydın, her üreticinin arılarının kışlık bakımını titizlikle yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Necati Aydın, şöyle devam etti: ''Tüm üreticilerimiz arılarının kış bakımlarına önem versinler. Kış bakımları arılarımız için son derece önemli. Unutulmamalıdır ki arıların bütün hastalıkları kışın meydana geliyor. Arıcılarımız bunu böyle bilerek hareket etmeli. Kış bakımının tam zamanı. Üreticilerimiz, arılarının çeşitli hastalıklara yakalanmaması için kış bakımını en iyi şekilde yapmalı.''

Arıcıların dikkat etmesi gereken konuların başında arılara verilen şeker şuruplarının geldiğini anlatan Aydın, şöyle konuştu: ''Üreticilerimiz mutlaka kış mevsimi boyunca arılarına en az 4 defa şeker şurubunu vermeli. Çünkü yazdan kalmış arılar çok çalışmış ve yıpranmış oluyor. Bu nedenle arılarımız çok yorgun olduklarından kışı çıkartamıyor ve sönüyorlar. Eğer üreticilerimiz arılarına yeterince şurup verirlerse arıların genç nesilleri meydana geliyor.''

-''Havaların geç soğuması arıları olumsuz etkiledi''-

Kış mevsimi gelmesine karşın havaların geç soğuması nedeniyle bazı üreticilere ait arıların olumsuz etkilendiğini belirten Aydın, şunları kaydetti: ''Bu yıl havaların biraz geç soğuması arıları olumsuz etkiledi. Yalancı bahara aldanan arılar dışarıya çıkarak boşa uçtular ve yıprandılar. Havalar daha da soğursa arılar bu kez kovanlarını terk etmeyeceklerdir. Temennimiz bu yönde.''

Necati Aydın, kışlık bakımların düzenli yapılması halinde arıların daha kaliteli bal üretebileceklerini de sözlerine ekledi.  
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Arılarda kış bakımı zamanı
Link: Arılarda kış bakımı zamanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız