Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hayvan Üreticileri Sorunlarını Dile Getirdi 

Hayvan Üreticileri Sorunlarını Dile Getirdi

MALATYA (İHA) - Malatya'da düzenlenen toplantıda hayvan üreticileri sorunlarını dile getirdiler.

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergül Günaydın, Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ile süt üreticilerinin katıldığı, Süt Üreticileri Birliği’nde yapılan basın açıklamasında, hayvancılığın içinde bulunduğu sorunlar aktarıldı.

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, yaptığı açıklamada, “Bizler Tarım Bakanlığı destekli Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri olarak içinde bulunduğumuz durumu aracılığınızla kamuoyuna ve çözüm noktasında yetkili mercilere ulaştırılacağına inanarak sorunlarımızı ifade edeceğiz. Biz üreticiler kredi kullanarak hayvancılığı kendimize iş ve meslek edindik. Ama gelin görün ki bu işimizi devam ettirmenin koşulları ortadan kalkma noktasında. Şöyle ki hayvan fiyatları bizlere 6 bin TL ile 8 bin TL’ye mal olmuş iken şimdi bin 250 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişmektedir. Süt fiyatları 70 kuruş ile 60 kuruş arsında değişmektedir. Et fiyatları inek 9 TL, tosun 13 TL’den kesilmektedir. İki yıl öncesinde kesim 19 TL’ye kadar çıkmıştır. Bu durum böyle iken girdilere bakalım. Saman 1 TL, yem 90 kuruş, arpa 90 kuruş olarak seyretmektedir” dedi.

“Hayvanları besleme koşulları ortadan kalkmıştır. Döl verimi ciddi biçimde sorun olup hayvanlarımız döl tutmamaktadır. Ölüm olayları ciddi biçimde işletmelerimizi etkilemiştir. Çiftçinin tarım kredi kooperatiflerine bireysel olarak ziraat bankalarından alınan krediler ertelenirken tarımsal kalkınma kooperatif borçları ertelenme yoluna gidilmemiştir. Bu koşullarda borçlarımızı ödeme imkanımız bulunmamaktadır. Bizler hayvanlarımızı satıp borcumuzu ödemeye kalkarsak ancak ve ancak bir banka taksitini ödüyoruz” diyen Kurtoğlu, Ziraat Bankası ile olan hesapları dondurulmuş durumda olduğunu ve sıkıntılı olduklarını kaydetti.

Ekleme Tarihi
19.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hayvan Üreticileri Sorunlarını Dile Getirdi, hayvancılık
Link: Hayvan Üreticileri Sorunlarını Dile Getirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız