Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye 

Türkiye'nin en iyi organik üreticileri belirlendi -Merkezi İsviçre'de bulunan Organik Tarım Araştırma Enstitüsü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği'nin yürüttüğü proje kapsamında belirlenen ilk 5'te Çanakkale, Aydın, Antalya, Ordu ve Afyon'dan üreticiler yer aldı

İZMİR (A.A) - Merkezi İsviçre'de bulunan Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FİBL) ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye'nin en iyi organik tarım üreticileri belirlendi. Sıralamada ilk 5'te Çanakkale, Aydın, Antalya, Ordu ve Afyon'dan üreticiler yer aldı.
 
     Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamada, organik tarımın geliştirilmesi amacıyla Birlik desteğiyle FİBL ve ETO tarafından yürütülen ''Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım Projesi''nin birinci yılını doldurduğu belirtildi.
     Açıklamada, projenin ilk yılı kapsamında Türkiye'deki iyi uygulamalara dikkat çekmek amacıyla başarılı organik çiftçilerin belirlendiği ifade edildi.
     Proje Koordinatörü Elisabeth Rüegg, yaptığı açıklamada, değerlendirmeye, ülke genelinden 40 çiftçinin başvurduğunu, kriterlere uyan 20 başvurunun değerlendirmeye alındığını, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ETO Derneği'nden temsilcilerin oluşturduğu jürinin adayları ziyaret ettiği bildirdi.
     Jürinin Türkiye'deki en başarılı 5 organik üreticisini belirlediğini kaydeden Rüegg, şunları kaydetti:
     ''Yapılan değerlendirme sonucu herhangi bir sıralama olmaksızın, Çanakkale Gelibolu'dan Ayça Güleç, Kuşadası'ndan Gürsel Tonbul, Antalya Elmalı'dan Hüseyin Serdar Tanal, Ordu'dan İlhadi Gürel ve Afyon'dan Vehbi Ersöz Türkiye'nin en başarılı organik üreticileri olarak seçilmiştir. Bu 5 değerli üreticimizi Mayıs ayında düzenlenecek Ekoloji Fuarı'na davet edeceğiz ve organik tarım hikayelerinin yer alacağı poster ve stantlar oluşturarak kamuoyuyla paylaşacağız.''
    
   

Ekleme Tarihi
20.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  en iyi organik üreticileri
Link: Türkiye'nin en iyi organik üreticileri belirlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız