Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MARMARA’DA LİDER HAMSİ

İSTANBUL (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, Marmara’da 2012 yılı içinde en fazla avlanan ilk beş balık çeşidinin sırasıyla hamsi, sardalye, istavrit, palamut ve mezgit olduğunu söyledi. Listede lüfer altıncı, tekir dokuzuncu oldu.


Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Marmara Sempozyumu’nun son oturumunda “Marmara Denizi’nde Balıkçılık ve Biyolojik Çeşitlilik” konusu ele alındı. Sempozyuma başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri, üniversiteler ve özel sektörden temsilciler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, balıkçılıkla ilgili mevzuat ve yönetmelikler hakkında bilgi verdi. Türkyılmaz, “Marmara Denizi bir akvaryum. Sırasıyla hamsi, sardalye, istavrit, palamut, mezgit, lüfer, bakalorya, çaça, tekir, kefal, kolyoz ve barbunya; 2012 itibariyle Marmara Denizi’nde en yoğun avlanan balıklar. Bu çeşitliliği korumak, bakanlığımızın olduğu kadar, belediyelerin de görevi. Özellikle kaçak balıkçılığın önlenmesinde, çıkarılmış yönetmeliklerle belediyelerin de sorumluluğu var. Biz bakanlık olarak bu yıl 891 ceza kestik, belediyeler bu konuda elini taşın altına sokmalı” diye konuştu.

Daha sonra konuşan İstanbul Su Ürünleri Derneği Başkanı Abdullah Denizer ise, çarpıcı bir açıklamada bulundu. Denizer, “Kumkapı Balık Hali’ne gelen çinekopların yüzde 80’i, yasak olmasına rağmen trolcülük avlanmasıyla geliyor. Bu denetimin yapılamamasından dolayı biz gırgırcılar olarak mağdur oluyoruz” dedi.

Ekleme Tarihi
22.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Marmara, Lider, Hamsi
Link: Marmara’da Lider Hamsi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız