Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Yetkin: -''Son yağışlarda en fazla etkilenen bölge Akdeniz Bölgesi'dir'' -''Önümüzdeki günlerde meyve ve sebze fiyatlarında belirli bir artış görülebilir'' ''Kısmi zararların ortaya çıktığı dönemlerde fırsatçılar hemen harekete geçer ve ürünün kendisi gelmeden piyasada meyve sebze fiyatları hızla artar''

ANKARA (A.A) - Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, aşırı yağışlardan bir çok bölgenin etkilendiğini belirterek, önümüzdeki günlerde meyve ve sebze fiyatlarında belirli bir artış görülebileceğini bildirdi.
 
     Yetkin, TZD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de tarım kesimini yakından ilgilendiren aşırı yağışlar ve buna bağlı su baskınları ile don olaylarının yaşandığını söyledi.
 
     TZD olarak, ülke çapında yağışlardan etkilenen bölgelerde araştırma yaptıklarını belirten Yetkin, ''Son yağışlarda en fazla etkilenen bölge Akdeniz Bölgesi'dir. Mersin'de domates, biber başta olmak üzere örtü altı üretim yapılan tüm sebzeler, seralardaki zarara bağlı olarak üretim kaybıma uğramıştır. Çukurova'da tarım alanları büyük ölçüde su altında bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da Adana'da narenciye hasadı yapılamamaktadır. Öte yandan yağışlar özellikle hububat üretimi yapılan bölgelerimizde kuraklık tehlikesine karşı olumlu bir rol oynamaktadır'' ifadesini kullandı.

     Yetkin, kısmi zararların ortaya çıktığı dönemlerde fırsatçıların hemen harekete geçtiğini ve ürünün kendisi gelmeden piyasada meyve sebze fiyatlarının hızla arttığını vurguladı.

    
     -Üreticilerin büyük kesimi sigortasız-
    
     Yetkin, önümüzdeki günlerde meyve ve sebze fiyatlarında belirli bir artış görülebileceği değerlendirmesinde bulundu. Yaşanan üretim kayıplarında en fazla zarar gören kesimin üreticiler olduğuna dikkati çeken Yetkin, üreticilerin çok düşük kar marjlarıyla çalıştıklarını anlattı.
 
     Tarım Sigortaları konusuna da değinen Yetkin, üreticilerin büyük bir kesiminin sigortasız olduğunu bildirdi.
     

Ekleme Tarihi
22.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Son yağışlarda en fazla etkilenen bölge Akdeniz Bölgesi'dir
Link: Son yağışlarda en fazla etkilenen bölge Akdeniz Bölgesi'dir




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız