Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Enerji Hanım Projesi Tanıtıldı, yeşil enerji, green energy 

Enerji Hanım Projesi Tanıtıldı

"Enerji Hanım" Projesi İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, bireylerin ve ailelerin enerji kullanımına yönelik hazırlanan kampanyada, "evin ekonomisti" olarak değerlendirdikleri kadınların evdeki etkinliğini kullanarak öncelikle kadınları sonra da aile üyelerini bilinçlendirmeyi ve harekete geçirmeyi amaçladıklarını bildirdi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı inisiyatifiyle enerji verimliliğinin sağlanması ve bireylere anlatılması amacıyla oluşturulan "Enerji Hanım" projesi Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Kampanyayı anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantıda konuşan Çağlar, projeyi dolayısıyla enerji verimliliğini 5 başlıkta topladıklarını belirterek, bunları "bireysel kullanımda", "sanayi kullanımında", "bina yalıtımında", "tarımda" ve "ulaştırmada" olarak sıraladı.

Kampanyanın, bireysel yani ailelerin enerji kullanımına yönelik hazırlanan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Çağlar, enerji verimliliği konusunda kadınların rolünün ne kadar önemli ve etkin olduğunun farkında olduklarını, bu nedenle ilk önce aileye yön verecek olan kadınların desteğini almak istediklerini aktardı.

Türkiye'de enerji tüketiminin gün geçtikçe arttığını, bu noktada da enerjinin verimli kullanımının öne çıktığını belirten Çağlar, "Daha az enerji kullanarak aynı miktardaki işi daha kaliteli yapmak istiyoruz. 5 başlıkta topladığımız kampanyanın birincisi 'Enerji Hanım' bugün başladı. Kampanyada birinci hedef kitlemiz, kadınlarımız. Kampanyamızda Türkiye'deki kadınları 'evin ekonomisti' olarak değerlendiriyoruz ve kadınların evdeki etkinliğini kullanarak, öncelikle kadınlarımızı sonra da aile üyelerimizi bilinçlendirmeyi ve harekete geçirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

İbrahim Çağlar, kampanya kapsamında ilk aşamada kadınlara enerjinin verimli kullanılmasına yönelik anket yapıldığını, çalışmada ev aletlerinin bilinçli kullanılıp kullanılmadığına yönelik sorular sorulduğunu, sonuçlara göre kampanyanın stratejisinin oluşturulduğu anlattı.

Kampanyanın mesajlarını "Hem aileniz hem Türkiye kazansın", "Enerjinizi toplayın", "Kendiniz için küçük Türkiye için büyük bir adım" olarak belirlediklerini belirten Çağlar, hedeflerinin Türkiye için 4 milyar dolar kazanç olduğunu bildirdi. (AA)

Ekleme Tarihi
23.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Enerji Hanım Projesi Tanıtıldı
Link: Enerji Hanım Projesi Tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız