Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Doğal Gıda Ürünleri Yılbaşı Hediyesi Oldu 

Doğal Gıda Ürünleri Yılbaşı Hediyesi Oldu

İzmir'de, açılan hediyelik eşya fuarında, yöresel ve doğal lezzetlerin satışa sunulduğu stantlar yoğun ilgi görüyor.


İzmir'de, her yıl aralık ayının ikinci haftası açılan ve yılın son gününe kadar açık kalan hediyelik eşya fuarında, yöresel ve doğal lezzetlerin satışa sunulduğu stantlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Giyimden ev eşyasına, küçük dekorasyon ürünlerinden Yılbaşı gecesine özel süs ve takılara kadar birçok ürünün beğeniye sunulduğu İzmir Hediyelik Eşya Fuarı'nda, farklı illerden fuara katılım gösteren tarım kooperatiflerinin ve ev yapımı doğal gıda satışı yapan üreticilerin stantları önünde kuyruklar dikkati çekiyor.

Ziyaretçiler, alışılagelen hediyelik ürünlerinin yanı sıra kendilerine ve dostlarına Yılbaşı için özel paketlerle ambalajlanan kuru meyve, reçel, marmelat, pestil, pekmez gibi ürünlere ilgi gösteriyor.

Fuara Merzifon'dan katılan üretici Ayhan Yay, son birkaç yıldır, önceki dönemde görmedikleri ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, birçok insanın sağlıklı beslenme ve doğal ürünler konusunda giderek daha fazla bilinçlendiğini, bu nedenle içinde katkı maddesi olmayan ürünlere ilginin arttığını dile getirdi.

Stantlarında ev yapımı kızılcık, ayva, alıç, yaban eriği marmelatları ve yöreye özgü pancar pekmezi sattıklarını belirten Yay, şunları söyledi:

"Onca tekstil, ev eşyası ve takının arasında, günlerdir en çok ilgiyi farklı illerin lezzet stantları görüyor. İnsanlar evlerine ve Yılbaşı hediyesi olarak yakınlarına pestiller, ev yapımı reçeller ve organik gıda ürünleri alıyor. Hem yerel lezzetlerimizi İzmir ve Ege bölgesine tanıttığımız için hem de yoğun ilgi gördüğümüz için mutluyuz."

-"İnsanlar geçmişin lezzetlerini arıyor"-

Başka bir stantta keçiboynuzu pekmezi (harnup pekmezi) ve siyah üzüm çekirdeği satan Gizem Uyanık ise oldukça bilinçli ve araştırmacı bir müşteri profiliyle karşı karşıya olduklarını ifade etti.

İnsanların artık tükettikleri gıda ürünlerine ilişkin ciddi endişeleri olduğunu dile getiren Uyanık, "Anneannelerin, babaannelerin yaptığı geleneksel lezzetlere özlem büyük, bu nedenle en büyük ilgiyi katkısız ürünler görüyor" dedi.

Herkesin bütçesi ölçüsünde sevdiklerine Yılbaşı hediyeleri seçme telaşında olduğu fuar, 31 Aralık gününe kadar Kültürpark Fuar Alanı'nda açık kalacak. (AA)

Ekleme Tarihi
23.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Doğal Gıda Ürünleri Yılbaşı Hediyesi Oldu
Link: Doğal Gıda Ürünleri Yılbaşı Hediyesi Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız