Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Er-Mina Gıda’nın 2013 hedefi ihracat, ermina gıda 

Er-Mina Gıda’nın 2013 hedefi ihracat

Turşu, salamura yaprak, konserve ve reçel üretimi yapan Poli Grup Şirketler Topluluğu bünyesindeki Er-Mina Gıda, 2013 yılı hedefini ihracat olarak belirledi.
 
Turşu, salamura yaprak, konserve ve reçel üretimi yapan Poli Grup Şirketler Topluluğu bünyesindeki Er-Mina Gıda, 2013 yılı hedefini ihracat olarak belirledi.
 
Er-Mina Gıda’nın 1996 yılından 2007 yılına kadar gıda toptancılığı ve gıda pazarlama alanında faaliyet gösterdiğini belirten Poli Grup Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sühabi Okumuş, “2007 yılında Yaylabaşı Beldesi‘nde turşu ve salamura fabrikası kurarak turşu üretimine başladık. 6 bin metrekare açık alan üzerine kurulu 2 bin metrekare kapalı alanda karışık turşu, kornişon, kırmızı pancar, biber, yeşil fasulye turşusu ve salamura yaprak üretimi yapıyoruz” dedi.

Ek yatırımla ihracata yönelmeyi planladıklarını anlatan Okumuş, “OSB’de 15 bin metrekarelik açık alana 2 bin metrekarelik kapalı ek bina yatırımı ile 2 bin ton/yıl işleme kapasitemizi 3 bin ton/yıla çıkararak 2013 te ihracatı hedefliyoruz. Kuzey Irak, Cezayir ve İngiltere ile ihracat için görüşmelerimiz var” dedi.

Turşu üretiminde kullanılan malzemeyi ziraat mühendisleri kontrolünde kendilerinin yetiştirdiğini anlatan Okumuş, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve Marmara Bölgesine ürün gönderdiklerini ifade etti. Okumuş, Er-mina markası ile 2012 yılında konserve ve reçel üretimine de başladıklarını, ayrıca salça üretimi için denemeler yaptıklarını kaydetti. Tesislerinde genellikle yerli makineler kullanmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Okumuş, “Makine parkımızda yıkama, seçme, doğrama, fasulye ucu kesme, pişirme, haşlama, pastörize, aseptik torba kapatma, kavanoz yıkama ve kapatma, etiketleme ve tarih kodlama makinelerimiz ile reçel ve marmelat yapımında kullanılan vakum kazanlarımız var” şeklinde konuştu.

Diğer şirketleri hakkında da bilgi veren Okumuş, 1993 yılında kurulan Polimatik Temizleme’nin bin personel ile resmi kurumlara temizlik hizmeti verdiğini ifade ederek, “İhale usulüyle alınan 1 yıllık temizlik işinde biz malzeme ve personel tedariğini sağlıyoruz. Sürekli kurumda bulunan Personelimiz anlaşma süresi boyunca kurumun temizlik işlerini yapıyor. Hastaneler, okullar, üniversiteler ile çalışıyoruz” dedi.


Poligard Özel Güvenlik’i de 2003 yılında kurduklarını anlatan Okumuş, “Özel güvenlik eğitimi ve özel güvenlik sertifikası veriyoruz. Yılda 500’e yakın eğitim verdiğimiz kursiyerimiz var. Bu alanda bin çalışanımız ile Erzincan ve çevre illerin güvenliğini sağlıyoruz” diye konuştu.

Bir başka faaliyet alanları olan hazır yemek sektörüne 2004 yılında kurulan Polifood ile adım attıklarını belirten Okumuş, günlük 5 bin kişilik yemek üretimi kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Okumuş, şehir merkezinde 2006 yılında 400 metrekarelik alanda kurdukları self servis yemek salonu ile de her gün 3 çeşit yemeği müşterilerine uygun fiyata sunduklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Er-Mina Gıda, 2013 hedefi ihracat
Link: Er-Mina Gıda’nın 2013 hedefi ihracat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız