Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Efes ve Heineken iki ülkede ortaklıklarını bitiriyor

Efes ile Heineken, Kazakistan ve Sırbistan'daki ortaklıklarını sonlandırıyor.

Anadolu Efes'in yüzde 100'üne sahip olduğu iştiraki Efes Breweries International N.V. (EBI) ve Heineken N.V. (HEINEKEN) 2008 yılında kurdumları Kazakistan ve Sırbistan'daki ortaklıklarını sonlandırıyor. Anadolu Efes'ten kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, iki şirket karşılıklı azınlık hisselerini birbirlerine satacaklar. Buna göre; EBI, Sırbistan operasyonlarını yürüten Central Europe Beverages (CEB) şirketinin yüzde 28 hissesini HEINEKEN'e satacak. EBI HEINEKEN'in Efes Kazakistan'daki yüzde 28 hissesini alacak ve böylece Efes Kazakistan'ın tamamına sahip olacak.

161 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

SABMiller Plc. ve Anadolu Efes arasında 2012 yılının Mart ayında yapılan stratejik işbirliği sonrasında Anadolu Efes ve HEINEKEN Kazakistan ve Sırbistan'daki ortaklıklarını feshetmek için görüşmeler yapmak konusunda anlaştı ve şimdi bu ortaklıkların sonlandırılmasına karar verildi.

Payların transferi ve EBI'nin HEINEKEN'e yapacağı 161 milyon dolar tutarındaki ödemenin yapılmasının en geç 2013 yılının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor. Bahsedilen ödemenin yapılması için gerekli tutar EBI'nin mevcut nakit kaynaklarından karşılanacak. Ortaklar aynı zamanda lisans sözleşmelerini de feshetme konusunda anlaştılar ve buna göre, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle Efes Kazakistan, artık Kazakistan'da Heineken markasının dağıtım ve satışını yapmayacak. Benzer şekilde, CEB de artık Sırbistan'da Efes markasının dağıtım ve satışını yapmayacak olup Efes markası Sırbistan'da ihracat yoluyla satılmaya devam edecek.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Efes, Heineken, iki ülkede ortaklıklarını bitiriyor
Link: Efes ve Heineken iki ülkede ortaklıklarını bitiriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız