Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Koyun Keçi Yetiştiricileri Çözüm Arıyor

BURSA (İHA) - Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BDKKYB) Başkanı Yıldırım Oran, küçükbaş hayvan üreticilerinin meselelerini ve çözüm yollarını AK Parti Bursa İl Başkanlığı Tarımsal Dönüşüm ve Gıda Güvenliği Komisyonu’nda anlattı.


AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Özkan’ın başkanlığında il binasında yapılan toplantıda, BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran tarafından sıkıntılar dile getirildi. Toplantıda tespit edilen meseleler ve belirlenen çözüm tekliflerinin rapor haline getirilerek AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı ve Bedrettin Yıldırım aracılığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili birimlerine gönderileceği belirtildi.

Toplantıda açılış konuşması yapan AK Parti Tarımsal Dönüşüm ve Gıda Güvenliği Komisyonu Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Ali Özkan, AK Parti iktidarında tarım ve hayvancılık alanında önemli değişim projelerinin hayata geçirildiğini söyledi. Özkan iktidarları döneminde ülke hayvancılığının kârlı ve sürdürülebilir olması yönünde önemli adımlar atıldığını belirterek, “Bu amaçla yetiştirici birlikleri kuruldu. Yetiştiriciler hibe ve sıfır faizli krediler verildi. 2013 yılı bütçesinde ise Tarım ve hayvancılığa destek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bütçesine önümüzdeki yıl için 9 milyar lira ödenek konuldu. AK Parti Tarımsal Dönüşüm ve Gıda Güvenliği Komisyonu Başkanı Ali Özkan BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran’ın dile getirdiği sorunları ve çözüm yollarını önemli ve yerinde bulduklarını söyledi. Özkan” diye konuştu.

BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran ise, “Bazı adımlar atılabilse hayvan nüfusumuz artacak. Üreticilerimiz para kazanıp kendi istihdamlarını oluşturacak ve ülke ekonomisine katkı koyacaklar. Et ve süt fiyatları da aşağı düşecek. Bundan herkes kazanacak” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
25.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Koyun Keçi Yetiştiricileri Çözüm Arıyor
Link: Koyun Keçi Yetiştiricileri Çözüm Arıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız