Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Üzümü beğenmedi 25 milyon euro’luk şaraptan vazgeçti

Dünyanın en ünlü tatlı şarabının üreticisi Fransız Chateau d’Yquem, bu yılki bağ bozumunda üzümlerinin şeker oranı beklentilerini karşılamadığı için 25 milyon euro’luk şarap gelirinden vazgeçti.


Ünlü şato bu yıl tadı tutturamayacağı endişesiyle şarap üretmeme kararı aldı. Sauternes bölgesinde şarap üreten Chateau d’Yquem’in ana hissedarı Fransız lüks devi LVMH.
 
Şatoyu yöneten Pierre Lurton, mükemmellik konusundaki ünlerini korumak için bu kararı aldıklarını belirterek, “Elimizden geleni yaptık ama hava ne yazık ki yanımızda olmadı. Benzer kararlar 1952, 1972 ve 1992’de alındı. Sanki her 20 yılda bir üzerimizde bir lanet dolaşıyor” dedi.

Yağmur yağdı, küf yok...
 
Şarabın tatlılığı geç toplanan üzümde oluşan bir çeşit küfün şeker seviyesini artırmasından kaynaklanıyor. Küfün oluşması için sonbaharda sabah sisi ve gün ortasında güneş ışığının birlikte etkisinin büyük olduğu düşünülüyor. Bu yıl yağmurların çok olması nedeniyle bu kombinasyonun gerçekleşmediğini belirten Pierre Lurton, LVMH’nin patronu Bernard Arnault’nun üretim yapmama kararını desteklediğini söyledi. Yılda 100 bin şişe şarap üreten şato satışlardan 25 milyon euro civarı gelir elde ediyor.

En pahalı şarap bu yıl üretilmiyor
 
Fransız Chateau d’Yquem, dünyanın en pahalı beyaz tatlı şaraplarının üreticisi konumunda. Yıllarına göre farklılık göstermekle birlikte firmanın en pahalı şarabı 210 bin TL’ye işaret ediyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: üzüm, şarap
Link: Üzümü beğenmedi 25 milyon euro’luk şaraptan vazgeçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız