Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Saman İthal Edecek

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, spekülatif hareketleri önleyerek fiyatları regüle etmek amacıyla 10 bin ton saman ithal etmek için harekete geçti Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, spekülatif hareketleri önleyerek fiyatları regüle etmek amacıyla 10 bin ton saman ithal etmek için harekete geçti. Bulgaristan ve Macaristan'dan ithal edilecek ilk parti saman Ocak ayının ilk haftasında piyasaya sürülecek.


Genel Müdür Abdullah Kutlu yaptığı yazılı açıklamada, saman fiyatları konusunda bu yıl spekülatif hareketler yapıldığını belirterek, bunun için saman piyasasına girme kararı aldıklarını ifade etti. İlk etapta 10 bin ton saman ithal etmek için Bulgaristan ve Macaristan'daki firmalarla anlaşma sağlandığını, İtalya ve Ukrayna firmaları ile de görüşmelerin sürdüğünü belirten Genel Müdür Kutlu şunları kaydetti:

"İthal edeceğimiz 10 bin ton samanı Ocak ayı başında 16 bölge birliğimize bağlı bin 659 Tarım Kredi Kooperatifi ile 186 hizmet bürosunda satışa sunacağız. Başta ortaklarımız olmak üzere hayvan üreticilerimizin saman ihtiyaçlarını uygun fiyattan karşılayacağız. Amacımız, saman fiyatları üzerinde oynanan oyunu bozmaktır. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin asli görevleri içinde yer alan piyasada fiyatları regüle etme görevimizi yerine getireceğiz."

Genel Müdür Abdullah Kutlu, piyasada hayvan üreticilerini ve besicileri sıkıntıya sokan saman fiyatlarındaki spekülatif artışlara meydan vermemek için ilk etapta 10 bin ton saman ithal edeceklerini, ihtiyaç duyulması halinde bu miktarı artıracaklarını belirtti. - Ankara
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Saman İthal Edecek
Link: Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Saman İthal Edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız