Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TÜRKİYE'YE İTHAL ET VE HAYVAN GİRİŞİ YASAKLANDI

BURSA (İHA) - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Cetizli, Türkiye'ye ithal hayvan ve ithal et girişinin yasaklandığını bildirdi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 28 Aralık 2012 Cuma günü alınan karar neticesinde Türkiye'ye ithal besilik hayvan ve ithal et girişinin yasaklandığını bildiren Cetizli, dişi küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarının kesiminin engellenmesi için de önümüzdeki hafta içinde bakanlıkça toplantı yapılacağını da duyurdu.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Cetizli, "Bakanlığımızdan gelen genelge sonucunda ithal hayvan ve ithal et girişi ülkemize yasaklandı. Yerli hayvan kesimi konusunda piyasada birtakım sıkıntılar yaşanıyordu. Ülkeye ithal hayvan girdiği için yerli hayvanlarımızın değerleri düşmüştü. Bakanlığımızın bu konu üzerinde durarak bugün itibarıyla aldığı karar uyarınca, ülkemize ithal besilik hayvan ve ithal et girmeyecek. Bu önemli günde güzel bir haber oldu bizim için" dedi.

"YERLİ HAYVANLARIMIZ DEĞERLENECEK"
Yapılan bu uygulama ile yerli hayvanların değerleneceğini kaydeden Cetizli, "Ülkemizde ithal hayvan yoğunluğu nedeniyle yerli hayvanlarımız değerlendirilemiyordu. Bu uygulama ile et ve hayvanlarımızın önemi artacak" diye konuştu.

İthal et ve hayvanın ülkeye girmemesi konusunda alınan karar sonucunda et kesim fiyatlarında artış yaşanabileceğini ifade eden Cetizli, "Şu ana kadar hayvan kesim fiyatı 14-15 liralarda geziyordu. Bu da düşük bir rakam. Bu uygulama ile hayvanlarımız değerlenecek ve et kesim fiyatı 16 liralara çıkabilecektir. Buda hayvan üreticimizin yüzünü güldürecektir. Bakanlığımıza bu karar nedeniyle teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Dişi hayvan kesimleri ile alakalı da bir çalışma yapacaklarının altını çizen Cetizli, "Dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanları son yıllarda kasaplara gidiyor. Nedeni de yem fiyatlarının 50 liralara, balya saman fiyatlarının 15 liralara dayanması. Biz dişi hayvanlarımızın kesilmesini istemiyoruz. Önümüzdeki hafta Bakanlığımızda yapılacak toplantıda bu konu ele alınacak. Bakanlığımız bu konuya el atacak. İnşallah bu dişi hayvan kesimlerinin de önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
29.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye, İthal Et, Hayvan Girişi Yasaklandı
Link: Türkiye'ye İthal Et Ve Hayvan Girişi Yasaklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız