Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antalya Baraj Ve Göletlere Doyacak 

ANTALYA BARAJ VE GÖLETLERE DOYACAK

ANTALYA (İHA) - DSİ 13. Bölge Müdürü Sedat Özpınar yaptığı yazılı açıklamada; 2012 yılı içinde yapılan ihalelerle baraj ve göletler açısından Antalya ilinin ‘Altın Çağı’nı yaşadığını bildirdi.


DSİ 13. Bölge Müdürü Sedat Özpınar açıklamasında, Antalya bölgesinde halen iki barajın inşaatının devam ettiğini, 1 barajın ihale aşamasında olduğunu, 6 barajın ise proje yapımının sürdüğünü bildirdi. Özpınar açıklamasında, 3 gölet inşaatının devam ettiğini ayrıca 2012 yılında 13 gölet ve sulamasının inşaat ihalesinin yapıldığını kaydetti.Özpınar açıklamasında şunları kaydetti:

”Halen inşaatı devam eden baraj projelerinden Gazipaşa Gökçeler Barajı temelden 103 metre yükseklikte, ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde projelendirilmiştir. Gökçeler Çayı üzerinde kurulacak olan barajdan alınacak su ile 2,5 MW kurulu gücünde HES ile yılda 10,85 GWh enerji üretimi ve 10 adet yerleşim biriminin yılda 11 milyon metreküp içme suyu ihtiyacını karşılanması amaçlanmaktadır.2013 yılı birim fiyatları ile 47.350.000 TL’ye mal olacak olan proje, 2014 yılında tamamlanarak hizmete açılacaktır. İnşaatı devam eden diğer projemiz Manavgat ilçesi sınırları içerisindeki Naras Barajı’dır. Temelden 78 metre yükseklikte silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde projelendirilmiştir. Proje tamamlandığında Manavgat sağ sahil ovasında pompajla sulanan 5555 hektarlık alanın yanı sıra, ilçe merkezi taşkınlardan korunacak ve Oymapınar Barajı’nın daha yüksek kotlarda işletilmesiyle yılda 20,8 GWh artı enerji üretimi sağlanacaktır. 2013 yılı fiyatları ile 68.723.000 TL’ye mal olacak projenin 2013 yılında tamamlanması hedeflenmiştir.”

GAZİPAŞA GÖKÇELER BARAJI GÖVDE DOLGU İNŞAATI
 
DSİ 13. Bölge Müdürü Sedat Özpınar yaptığı yazılı açıklamada, ayrıca 2013 yılında Küçük Aksu Barajı’nın yatırım programına girdiği takdirde Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı, Alanya Yeniköy Barajı ve Finike Kapıçay Barajları’nın inşaat ihalesi yapılacaktır. Bu barajların tamamlanması ile birlikte, 2,2 MW kurulu gücünde yılda 13,74 GWh elektrik enerjisi üretileceği, Aksu ilçesi ve beldelerine yılda 44,4 milyon metreküp içmesuyu temin edileceği kaydedildi. Açıklamada, “2014 yılında ise yatırım programına girdiği takdirde, Manavgat ilçesinde Çardak ve Yavrudoğan Barajları ile Alanya ilçesinde Obaçayı Barajı’nın inşaat ihalesi yapılacaktır. Bu barajların tamamlanması ile 2006 ha arazi sulanacak, 6 MW kurulu gücünde yılda 14,47 GWh elektrik enerjisi üretilecek ve tarım arazileri taşkınlardan korunacaktır. Göletlerde ise; 01.01.2012 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından startı verilen ‘1000 Günde 1000 Gölet, Göl-Su Projeleri’ kapsamında Bölge Müdürlüğümüzce 2012 yılında 3 gölet inşaatımız devam etmekte olup, bunlar Merkez Doyran Boyalı Göleti ve Sulaması, Korkuteli Çığlık Göleti ve Sulaması ile Korkuteli Küçükköy Asar Göleti ve Sulaması’dır. Strateji olarak kurumumuzca göletin inşaatı tamamlandığında, sulamasının inşaatının da tamamlanması belirlenmiş olup, gölet ve sulama inşaatları birlikte ihale edilerek asgari sürede faydaya dönüştürmek amaçlanmaktadır. İnşaatı devam eden 3 gölete ilaveten Bölge Müdürlüğümüzce 13 adet gölet ve sulaması inşaatı 2012 yılında ihale edilmiştir. Bunlar, Aksu Karaöz Çepeli Göleti ve Sulaması, Serik Kırkgeçit Göleti ve Sulaması, Çardak Topsurlar Göleti ve Sulaması, Manavgat Yeşilbağ Göleti ve Sulaması, Manavgat Çaltepe Göleti ve Sulaması, Korkuteli Karabayır Göleti ve Sulaması, Korkuteli Kozağacı Çağman Göleti ve Sulaması, Elmalı Özdemir Göleti ve Sulaması, Kumluca Adrasan Göleti ve Sulaması, Kaş İkizce Göleti ve Sulaması, Korkuteli Mamatlar Göleti ve Sulaması, Konyaaltı Geyikbayırı Karadere Göleti ve Sulaması ile Serik Akbaş Göleti ve Sulaması’dır. Projelerin tamamının 27.09.2014 tarihinden önce hizmete açılması hedeflenmektedir.”

Ekleme Tarihi
29.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: antalya, göl, gölet, dsi
Link: Antalya Baraj Ve Göletlere Doyacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız