Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

LÜBNANLI KESTANE TÜCCARINA ONUR PLAKET VERİLDİ


İZMİR (İHA) - Beydağ’ın incirle birlikte en çok ihracatı yapılan ürünü olan kestanesini yaklaşık 20 yıldır ülkesi Lübnan’a taşıyan tüccar Muhammed Cinah Elmhced, plaket ile onurlandırıldı.


Beydağ’daki kestane tüccarları ve Lübnanlı Elmched’in onuruna, Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan ve Belediye Başkanı Vasfi Şentürk tarafından Köprübaşı Gazinosu’nda akşam yemeği verildi. Daire amirlerinin de katıldığı yemekte Beydağ ekonomisine katkı sağlayan kestane tüccarlarına teşekkür edildi.

20 yıldan bu yana Beydağ’dan Lübnan’a yılda yaklaşık 1,5 milyon dolarlık kestane ihracatının yapılmasını sağlayan tüccar Muhammed Cinah Elmhced yemeğe, kendisine yardımcı olan Beydağlı tüccarlar Hüseyin Çamurcu ve oğulları Hasan ve Çetin Çamurcu ile birlikte katıldı.

Yemekte konuşma yapan Kaymakam Cergibozan, Elmhced’in Beydağ ekonomisine büyük katkı sağladığını ve üreticilere can suyu verdiğini belirterek, Beydağlılar adına kendisine teşekkür ettiklerini ifade etti.

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanıi Şentürk de, Beydağ’ın ekonomisinin büyük ölçüde tarım ürünlerine dayalı olduğunu belirterek, “Bizim iki önemli ürünümüz var. Bunlar kestane ve incir. Bu iki ürünün daha çok tanıtılması, daha çok ihraç edilmesi ve hastalıklardan korunması için biz Beydağ Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Beydağ’ın kalkınmasının ve gelişmesinin anahtarı bu ürünlerdir. Bu ürünlerin üretimine katkı sağlayan tüccar Sayın Muhammed Cinah Elmhced’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şentürk, daha sonra Elmhced’e Beydağ ekonomisine ve tarımına verdiği katkılardan dolayı bir plaket takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Elmhced de, kendisini bir Beydağlı gibi hissettiğini ve yıllardır işbirliği içinde oldukları üreticilerle ilişkilerinin daha da güçleneceğini söyledi. Lübnanlı tüccarlara Beydağ’ı mutlaka önerdiğini de kaydeden Elmhced, bu ilçenin kestane kalitesinin eşine az rastlandığını da belirtti.

Ekleme Tarihi
29.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Lübnanlı Kestane Tüccarı, Onur Plaketi, kestane
Link: Lübnanlı Kestane Tüccarına Onur Plaket Verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız