Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kâra geçen Fiskobirlik mali genel kurula gidiyor

Olağan Mali Kurula tüm delegeleri davet eden Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar "Birliğimiz eski güçlü günlerine geri dönüyor. 20 milyon lira kar ettik" diye konuştu.


GİRESUN - Fiskobirlik 2012'de 20 milyon lira kâr etti. İşten çıkartılan ve emekli edilen işçilerine 13 milyon lira tazminat ödedi. Üretici borcu da dahil 45 milyon lira borcu olan Fiskobirlik'in Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, 12 Ocak'taki Olağan Mali Genel Kurulu öncesi "Her şey kontrol altında" dedi.

Fiskobirlik (FKB) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, birliğin 12 Ocak'taki genel kurulu öncesinde DÜNYA'nın sorularını yanıtladı. "Fiskobirlik olarak bu yılki bilançomuzda 20 milyon lira kar elde ettik" diyen Bayraktar, "Fiskobirlik'imizin güçlenmesi ve eski gücüne dönmesi için yapılanmaya gittik. Bu doğrultuda emekliye sevk ettiğimiz ve işten çıkartılan işçilerimize 13 milyon liraya yakın tazminat ödedik. Birlik olarak kendimizi güçlü gördüğümüz için her şey kontrol altına diyebiliriz. Geleceğe umutla ve aydınlık bakıyoruz" ifadelerini kullandı. Bugün Fiskobirlik'in üreticiler de dahil olmak üzere toplam 45 milyon liraya yakın bir borcu olduğunu kaydeden Bayraktar, "Fiskobirlik olarak 12 Ocak'ta yapacağımız Genel Kurul öncesi şu müjdeyi verebiliriz; Birliğimiz artık eski güçlü günlerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Fındık entegre tesislerimizi modernize ettik ve yoğun bir şekilde işliyor" dedi.

Distribütörlük sistemi ile Avrupa'da büyüyecek

İç pazarda fındık tüketiminin artmasını ve Fiskobirlik'in ürettiği tüm ürünlerin Türkiye ve Avrupa pazarında olmasını hedeflediklerini ve bu nedenle bir distribütörlük ağı kuracaklarını anlatan Bayraktar, şöyle devam etti: "Bu sayede tüm ürünlerimizi kendimiz pazarlayacağız. Bu da eski gücümüze dönmemizde önemli bir adım olacak. Hükümetle sürekli olarak görüşme halindeyiz. Destek görmüyor değiliz, önemli olan destek görmemiz ve bu desteklerin boyutunu bir üretici kurumu olarak artırmamız. Biz birlik olarak 'Fındık üreticisinin sigortasıyız'. Bu nedenle tüm üreticilerimizden Fiskobirlik'e sahip çıkmalarını ve fındıklarını birliğimize getirmelerini bekliyoruz. Dünyanın en büyük üretici kuruluşu Fiskobirlik'in yaşaması hem ülkemizin hem sektörümüzün hem de üreticimizin lehinedir. Cari giderlerimizi ve fazla işçi olayını çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Fiskobirlik'in ayağa kalkması için tüm gayrimenkullerimizi satışa çıkardık. Sattıklarımızı kamuoyu ile birliğimizin menfaatleri doğrultusunda paylaştık. Fiskobirlik olarak her şeyi kontrol altına aldık." Mali Genel Kurul'un 12 Ocak 2013 cumartesi günü saat 10.00'da Giresun Fiskobirlik Eğitim ve Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu'nda toplanacağını belirten Başkan Bayraktar, "Çoğunluk sağlanamadığı taktirde toplantı aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın bir sonraki hafta yani 19 Ocak günü yapılacak. Birliğe bağlı fındık satış kooperatiflerinin delegelerinin bu toplantıya katılmaları bekliyoruz" diye konuştu.

'Alıcının güçlü olduğu piyasa var'

Sektörü değerlendiren Lütfü Bayraktar, şunları söyledi: "Fındık sektöründe maalesef doğrular olarak, güçlü olanın söyledikleri kabul görüyor. Bir yıl önce fındık rekoltesi 450 milyon kiloydu buna TMO depolarındaki fındık eklenince 750 milyon kilo fındık yapıyor. Geçen yıl 6.5 -7 lira arasında bu fındık alıcı buldu. TMO, 2008 fındığını 6.5 liradan
sattığında Avrupalı müşteri alım yaptı. 2012 yılı rekoltesi 650 milyon kilo. Ne oldu da bu yıl fındığın kilosu 4 liraya düştü. Gelin bunu konuşalım. Bugün sadece alıcının güçlü olduğu tek taraflı bir piyasa var."
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kâra geçen Fiskobirlik mali genel kurula gidiyor, fiskobirlik,
Link: Kâra geçen Fiskobirlik mali genel kurula gidiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız