Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sadak Barajı 

Sadak Barajı'nda Sona Doğru

GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane ili Kelkit ilçesinde yapımına devam edilen Sadak Barajı’nda sona yaklaşıldı. İnşaatına hız kesilmeden devam eden barajın fiziki gerçekleşmesi yüzde 82’ye ulaştı.


Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, Sadak Deresi üzerinde yapımına devam edilen Sadak Barajı, bölge halkının ekonomik kalkınmasında büyük rol oynayacak.
 
74 bin 970 dekar tarım arazinin sulanmasının hedeflendiği Sadak Barajı 2 milyon 150 bin metreküp gövde hacmiyle ve temelden 47,5 metre yükseklikte inşa ediliyor.
Yapım süresi bin 200 takvim günü olarak planlanan barajın, bu süreye göre bitim tarihi 26 Haziran 2014 olarak belirlendi. Ancak barajın yapım süresi Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun firma yetkilileriyle yaptığı pazarlık sonucu 6 ay erkene çekilerek bitim tarihi Aralık 2013 olarak belirlendi.

2011 yılı sonu itibarı ile yüzde 38 gerçekleşme sağlanan baraj inşaatında, çalışmalara hız verilerek Aralık 2012 itibarı ile; gövde dolgularında yüzde 90, dolusavakda yüzde 85, derivasyonda yüzde 98, yol işlerinde yüzde 75 ve enjeksiyon işlerinde yüzde 100 gerçekleşme sağlanarak projenin tamamında yüzde 82 fiziksel gerçekleşmeye ulaşıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 40 milyon TL yatırım bedeline sahip barajın tamamlanması ile 81 TL olan dekar başına net gelirin, 227 TL olacağını ifade edilerek, çiftçi ailelerinin gelirlerinin önemli ölçüde artacağını belirtildi.

Ekleme Tarihi
04.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sadak Barajı, Sona Doğru
Link: Sadak Barajı'nda Sona Doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız