Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

KANOLA FELÂKETİ, “KURTULUŞ” DİYE SUNULUYOR !
Konya Ovası'nda Kanola ekimi projesini değerlendiren Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Genel Başkanı Kemal Özer; "Çiftçimiz toprağını kaybetmek ve yakın bir zamanda aç kalmak istemiyorsa ilaç, gübre ve tohum pazarlamacılarının vahşi pazarlama yöntemlerine aldanmamalı ve asla GDO'lu (genetiği değiştirilmiş organizma) tohumlar ve Kanola ekimi yapmamalı" dedi. 
 
Özer açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: "Kolza, papiska ve rapitsa isimleriyle bilinen Kanola; eskiden yağı zehirli olduğu için sanayinin farklı alanlarında kullanılırdı. Kanola, gerçek bir bitki olmayan, genetik modifikasyonlar sonucu zehirli madde oranı düşürülmüş ya da dönüştürülmüş laboratuar bitkisi Kolzanın ticari ismi olan 'Kanada yağı' (Canadian Oil Low Acid) cümlesinin kısaltmasıdır.

VERİMLİ OVALARI ÇÖLLEŞTİRECEKLER

Zahmetsiz rahmetin olmayacağını en iyi çiftçilerimizin bildiğini vurgulayan Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da yeniden ekilen kanola tohumunun bitkinin kanserojen madde içermesine yol açtığını belirterek susuz ve zahmetsiz olduğu iddia edilen kanserojen kanolanın Konya ovası'na ekilmesi durumunda; ovanın çöle dönüşeceğini ve çiftçinin kazanacağı üç beş kuruşun da GDO'cuların üreteceği birçok gerekçe ile yeniden elinden alınacağını ifade etti.

GDO'lu bitki Kanolanın yağı, -diğer GDO'lu ürünler gibi- sinir sistemi hasarı, körlük, kanser gibi hastalıklara sebep olmasına rağmen birçok fastfood ve lokanta zinciri tarafından kullanılıyor. Bunun yanısıra ayçiçeği yağı gibi yağlara karıştırılarak, kanola yağı adıyla tüketime sunuluyor.

EKİMİ YASAKLANMIŞTI

Ekimi ülkemizde 1979 yılından bu yana yasak olan Kolza bitkisi, şimdilerde böceklerin bu bitkiyi yememesi ve üretim maliyetlerinin düşük olduğu gerekçesiyle, çiftçilerimize yeniden ektirilmeye çalışılıyor.

Genetiği değiştirilen kolzanın yağından yararlanılmak üzere Türkiye'de yakın zamanda deneme üretimleri yapılmış ve yağ ihtiyacı için yeniden üretime alınması sağlanmıştı. Şirketler de yararlı olduğu iddiasıyla Türkiye'deki bitkisel yağ açığını kapatmak ve bio-dizel elde etmek için kolza ekimini şiddetle tavsiye etmektedirler.

YEMEK TARİFLERİNDEKİ SİNSİ DEĞİŞİM

Önce sinsice yemek tariflerinde yer alan zeytinyağı ve tereyağı önerileri bazı karanlık ellerce margarin olarak değiştirilmişti. Aynı karanlık eller, şimdi tariflerdeki yağ adlarını kanola yapmaktalar. Hâlbuki Amerika'da kanolayı övücü bir içerikle kitap yazan Andrew Weil isimli şahsın, kanola pazarlamacısı olduğu deşifre edilmişti. Uzman kılıklı aynı pazarlamacılar şimdi de ülkemizi istila ederek çiftçinin beynini yıkayıp âfeti, kurtuluş diye sunuyorlar. Özetle çiftçi bazı çıkar çevreleri, satılık bilim adamları ve GDO'cu tohum şirketlerinin ağına düşürülüyor.

DÜŞMAN ASKERİNİN İSTİLA EDEMEDİĞİ ANADOLU'YU GDO'CULAR İSTİLA EDİYOR!

Düşmanın istilasına müsaade edilmeyen Gelibolu'dan başlayan kanola istilası, Trakya'dan sonra şimdi de Konya'da. Kanola hakkında çiftçiye aktarılan bilgilerin ise gerçekliği söz konusu değil. Türkiye tarımına ve doğal tohumuna göz dikmiş pusuda bekleyen GDO'cular, Kanola ve GDO’lu tohum ekimini teşvik ederek on yıl geçmeden Konya ovasının; organik tohum ekilemeyecek, birçok bitkinin yetişmesnii engelleyerek doğal tarım yapılamaz hale gelmesine neden olacaklardır. Bunun için Meksika, Arjantin, Bangladeş, Etiyopya gibi sayısı otuza yaklaşan ülke, örnek olması bakımından yeterlidir. 

Ekleme Tarihi
06.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kanola Felâketi
Link: Kanola Felâketi, “Kurtuluş” Diye Sunuluyor!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız