Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ayva toplayıcıları 

Zirai ilaç kalıntısı analizi yapan cihaz Samsun'da hizmete girdi

SAMSUN (CİHAN)- Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü için alınan 618 bin lira değerindeki zirai ilaç kalıntılarını tespit cihazı (Pestisit Analiz Cihazı) hizmete sokuldu.


Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Osman Aydın, Karadeniz Bölgesi’nde, sadece Samsun’da olan analiz cihazının, Samsun İl Genel Meclisi’nce, İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı bütçesinden alındığını belirtti.

Aydın, “Pestisit analiz cihazı, Türkiye’de Samsun ile birlikte 5-6 ilde var. Karadeniz'de ise sadece ilimizde var. Samsun İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi sayesinde aldığımız bu cihaz ile gıdalarda var olan zirai ilaç kalıntılarını analiz edebilmek artık mümkün. Toplamda 618 bin TL’ye alınan cihazımızın kurulumu yapıldı. İlk etapta yaş sebze ve meyvelerde analiz yapacağız. Daha sonra ise kuru gıda analizlerine başlayacağız.” diye konuştu.

Samsun’da zirai ilaç kalıntıları ile ilgili dünya standartlarında analiz yapılacağını da söyleyen Aydın, “Önceden sadece 80 etkin maddenin analizini yapabiliyorduk. Alınan yeni cihaz ile daha fazla analiz yapılabilecek etkin madde sayısı 400’e çıktı. Ülkemizde yaş gıdadaki en büyük sıkıntı ilaç kalıntısı idi. Geçtiğimiz yıllarda kalıntıları tespit etmek için ürünleri başka illere gönderiyorduk. Artık bu analizlerin ilimizde yapılması mümkün olacak.” dedi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
08.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Zirai ilaç kalıntısı
Link: Zirai ilaç kalıntısı analizi yapan cihaz Samsun'da hizmete girdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız