Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ziraat Bayileri Zirvesi Sonuç Bildirgesi Açıklandı

Ziraat Mühendisleri Konya Şubesinin ev sahipliğini üstlendiği ve 4-6 Ocak tarihleri arasında yapılan 3. Ziraat Bayileri Zirve sonuç bildirgesi açıklandı.


ZMO Konya Şubesi tarafından yayınlanan sonuç bildirgesi, şöyle:

"Bakanlık yetkililerinin katıldığı yoğun çalışmalar sonucu sektörün sorunları ve çözüm yollarına ilişkin çeşitli kararlar alınmıştır.

Ülkemiz Tarım ilaçları ve tarımsal mücadelenin bugün geldiği aşamada büyük katkıları olan ancak 1984 yılındaki revizyonla hizmetlerine son verilen Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Genel Müdürlüğü'nün, Zirai Mücadele Araştırma Enstitüleri ve Biyolojik Araştırma Enstitüsü ile beraber daha etkin bir konumla Zirai Mücadele hizmetlerinde yer alması sağlanmalıdır.

Bitki Koruma Ürün Bayiliği yapacak Ziraat Mühendisleri için getirilen sınav zorunluluğu hemen kaldırılarak, bu konudaki Bitki Koruma Ürün Bayiliği yapma yetkisi yalnızca yüksek öğrenim görmüş Ziraat Mühendislerince yapılması sağlanmalıdır.

Reçeteli Satış Yönetmeliği tekrar gözden geçirilmeli, uygulanabilir bir yönetmelik hazırlanmalı ve reçeteler Bitki Koruma Bölümü mezunu Ziraat Mühendisleri ile diğer bölümlerden mezun ve bitki koruma alanında belirli bir süre çalışmış veya yetkilendirilmiş Ziraat Mühendislerince yazılmalıdır.

Ülkemiz tarım koşulları ve üretim deseni dikkate alınarak AB'de yasaklanan pestisitler, ülkemizde alternatiflerinin bulunması koşuluyla yasaklanmalıdır.

Kimyasal mücadele yöntemleri entegre mücadele anlayışının bir parçası olmakla beraber, en son tercih edilmesi gereken yöntem olmalı, bu konuda üreticileri özendirecek tedbirler alınmalıdır." (AA)

Ekleme Tarihi
09.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ziraat Bayileri Zirvesi Sonuç Bildirgesi Açıklandı
Link: Ziraat Bayileri Zirvesi Sonuç Bildirgesi Açıklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız