Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut 

Tarsus Süt Üreticileri Birliği'nden fiyat tepkisi
 
 
MERSİN - Mersin’in Tarsus ilçesinde hizmet veren Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut, süt fiyatlarını düşüren firmalara tepki gösterdi.

Tarsus Süt Üreticileri Birliği olarak bölgede süt fiyatlarını düşüren firmalara neler olduğunu anlamaya çalıştıklarını dile getiren Karabulut, "Ulusal Süt Konseyi'nin ülke genelinde uyguladığı 0,90 kuruşun altında süt satılmayacak uyarısına karşı bölgemizde faaliyet gösteren ve bölgemizde süt alımı yapan büyük firmalar kendi aralarında bir araya gelerek süt fiyatını Aralık ayı itibari düşürdüğünü açıkladı. 0.70 kuruştan süt satılıyor. Bu fiyat düşüşüne süt toplayıcıları hiçbir şekilde karşı çıkmadı. Sanki firmalardan çok toplayıcılar kendi keselerini düşünerek hiç tepki vermediler. Üreticinin kanla canla emek verip sağdığı değerli sütleri hiçe sayarak adeta firmalarının yanlarında yer aldılar." dedi.

Süt fiyatlarının düşmesinde bir nebze de olsa üreticilerin de payı olduğunu söyleyen Karabulut, "Çünkü bazı üreticilerin genel alışkanlıklarını bırakmadığından dolayı istenilen kalitedeki süt üretimi sağlanmamaktadır. Sütteki kaliteyi düşüren bazı üreticilerimiz bir an önce sütün kalitesini iyileştirme yoluna gitmeleri, Kaliteli süt üreten diğer üreticilerin hakkını yememeleri gerekmektedir. 2012 yılı Hayvancılık Desteklemesi Tebliğ kapsamında sıcak süte farklı destek, soğuk süte farklı destek uygulaması getirildi. Biran önce İlçemizde soğuk süt zinciri oluşturmamız gerekmektedir.Üreticilerimizin bilinçlenip sütlerini soğuk süt zinciri kapsamında ki toplayıcılara vermeleri üreticilerin toplayıcılarını bu yönde uyarmaları gerekir ki soğuk süt desteğinden faydalana bilsinler.Temmuz-Ağustos-Eylül dönemlerini kapsayan süt teşvikleri soğuk süte verilen desteğin 2 kat fazlası(0,80 krş) olarak Bakanlık tarafından üreticilere ödenmiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına teşekkür ederiz." dedi.

Süt tozunun ithalinin yasaklandığı, Okul sütün uygulamaya başlayacağı ve aynı zamanda firmaların süte ihtiyaç duyacağı bu döneme dikkat çeken Karabulut, "Süt fiyatlarının geri çekilmesi akıllarımıza soru işareti getiriyor. Yazın kaliteli olan sütlerimiz, kışın mı kalitesiz oluyor. Firmalara buradan soruyoruz. Yem fiyatlarının aşırı yükselmesi, süt fiyatlarında düşmesi mağdur olan üreticiyi iyice zor durumda bırakacaktır. 0,90 kuruş olan brüt süt fiyatı ile bir kilogram yem bile alınamıyor. Süt fiyatını düşüren firmaları acilen bu durumdan vazgeçmeye davet ediyoruz. Vazgeçilmemesi durumda üreticilerimizin haklarını aramak için elimizden gelenleri yapacağız. Tarsus Süt Birliği olarak bu konuyu tekrar geniş çaplı ele alacağız." şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarsus Süt Üreticileri Birliği
Link: Tarsus Süt Üreticileri Birliği'nden fiyat tepkisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız