Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yabancı yatırımcının rotası GAP'taki seralar 


GAP'ın merkezi konumundaki Şanlıurfa, son yıllarda gelişen seracılık faaliyetleriyle yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor.


Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden GAP'ın hayata geçirilmesiyle her alanda değişim ve gelişimin yaşandığı bölgede son yıllarda seracılıkta da önemli gelişmeler kat edildi.

Karaali bölgesinde 2000 yılında tarımsal sulama kuyusu açmak isteyen bir çiftçi tarafından gün yüzüne çıkarılan jeotermal su kaynağından, çoğu ''topraksız kültür tekniği''yle üretilen domates, biber, salatalık ve süs bitkileri, iç piyasanın yanı sıra birçok Avrupa ülkesine gönderilmeye başlandı.

Bölgede hızla gelişen seracılık faaliyeti yöre insanına istihdam olanağı sağlıyor.

GAP Seracılar Birliği Derneği Başkanı Müslüm Yanmaz, İl Özel İdaresi'nce Karaali bölgesine 16 yeni jeotermal su kuyusunun açılmasının ardından yabancı yatırımcıların buraya yoğunlaşacağını söyledi.

Öncelikli hedeflerinin yerli üreticiyi harekete geçirmek olduğunu ifade eden Yanmaz, bölgeye yakın köylerdeki çiftçilerin seracılığa yönelmeye başladığını ifade etti.

Yabancı yatırımcıların da söz konusu bölgede seracılık faaliyetleriyle uğraşmak için kendilerine ulaştığını dile getiren Yanmaz, sondaj kuyularına sabip olmadıkları için bugüne kadar bu tekliflere olumlu yanıt vermediklerini kaydetti. Yeni açılacak kuyularla 2013 yılında en az bin 500 dekar sera yatırımı gerçekleştireceklerini ifade eden Yılmaz, böylece yabancı yatırımcılarında bölgeye çekme fırsatı yakalayacaklarını anlattı.

Şanlıurfa'da insanların çalışmak için başka illere gitmek zorunda kaldığını anımsatan Yanmaz, bunun önüne geçmek için seracılık faaliyetlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.







http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
13.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: sera,gap
Link: Yabancı yatırımcının rotası GAP'taki seralar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız