Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

''Süt üreticileri, fiyatta istikrar istiyor'' -SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yörük: -''Artık inişli çıkışlı fiyatları görmek istemiyoruz çünkü ihracatta üreticinin önünü görmesi gerekiyor. Bunun için de yıllık sabit taban fiyatı uygulanmalı''

SAKARYA (A.A) - Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, üreticilerin inişli çıkışlı fiyat görmek istemediğini belirterek, üreticilerin ihracat için önünü görmesi gerektiğini, bunun için de ''yıllık sabit taban fiyatı'' uygulanması gerektiğini söyledi.

     Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, süt fiyatlarında herkesin memnun olacağı bir sistem kurulması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'de de Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi sabit fiyatlandırma istediklerini anlattı.

     ''Artık inişli çıkışlı fiyatları görmek istemiyoruz çünkü ihracatta üreticinin önünü görmesi gerekiyor. Bunun için de yıllık sabit taban fiyatı uygulanmalı'' diyen Yörük, geçmiş yıllarda süt fiyatlarında belirsizliğin hakim olduğunu, ihalelerle sabit fiyatın tutturulmaya çalışıldığını hatırlattı.
     Türkiye'nin sabit süt fiyatı kuruna geçmesi gerektiğini savunan Yörük, ''Bu şekilde üretici önünü daha iyi görecek. Sabit taban fiyatının tüm Türkiye'de aynı olması gerekir. Bu şekilde süt fiyatlarında bir istikrar sağlanır ve bundan üretici de tüketici de memnun olur'' diye konuştu.
    
     -''İhracat açısından çok önemli''-
    
     Süt üreticisinin dengesiz fiyatlar nedeniyle ihracatta sıkıntı yaşadığını öne süren Yörük, sabit taban fiyatı uygulamasıyla sorunun ortadan kalkacağını bildirdi.
     Yörük, süt fiyatlarında istikrarlı politikalar oluşturulması gerektiğini ifade ederek, ''Bağımsız bir müdahale kurumu kurulması lazım. Sabit taban fiyatı oluşturulmuş bir piyasa daha sağlıklı olacaktır. Bu sistemin kesinlikle oturtulması gerekiyor. Bu şekilde tüm Türkiye'de herkesi memnun edecek bir fiyat ortaya çıkacaktır'' şeklinde konuştu.
     Dünya genelinde sütte sabit fiyat uygulaması yapıldığına dikkati çeken Yörük, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Sütteki tüm paydaşların katılımıyla bir istikrar politikası yapmamız lazım. Bunun çalışmasını da yapıyoruz. Türkiye'de ülkenin tamamını kapsayacak ortak anlayışı ortaya koymamız lazım artık. Yıllık bazda tüm ülkeyi kapsayacak sabit taban fiyatı ortaya konulması gerekiyor. Bu, ihracat açısından çok önemli. Bunu yaparsak daha rahat şekilde ihracatımızı gerçekleştiririz.''
    
  

Ekleme Tarihi
13.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: setbir,süt üreticiler
Link: 'Süt üreticileri, fiyatta istikrar istiyor'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız