Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Telef Olan Hayvanlar Meclis Gündeminde 

- TELEF OLAN HAYVANLAR MECLİS GÜNDEMİNDE… 
- BURSA’NIN MUSTAFAKEMALPAŞA İLÇESİNDE 13 KÖYDE ÇOK SAYIDA KÜMES HAYVANININ TELEF OLMASI CHP BURSA MİLLETVEKİLİ İLHAN DEMİRÖZ’Ü HAREKETE GEÇİRDİ. 
- GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI MEHDİ EKER’E SORU ÖNERGESİ VEREN DEMİRÖZ, “13 KÖYDE KÜMES HAYVANLARININ TELEF NEDENİ KUŞ GRİBİ Mİ?” DİYE SORDU

BURSA (İHA) - Bursa’nın Mustafakelampaşa ilçesindeki köylerde çok sayıda kümes hayvanının ölmesi akıllara “Köylerde kuş gribi mi var?”
 
sorusunu getirdi. Hayvanların telef olması meclis gündemine de taşındı. CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, köyde ölen kümes hayvanları için soru önergesi verdi.
Demiröz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığ’na yazılı soru önergesi verdi. Demiröz, önergesinde Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Taşpınar, Ayaz, Uğurlupınar, İncealipınar, Alibey, İlyasçılar, Keltaş, Killik, Kabulbaba, Bahariye, Güller, Çördük ve Hacıali köylerinde çok sayıda kümes hayvanı telef olduğunu anımsattı. Demiröz, Eker’e “Köylerimizde yaşanan bu durum 2005 - 2006 yıllarında ülkemiz genelinde yaşanan kuş gribi hastalığının tekrarı mıdır?
 
Bu köylerimizdeki kümes hayvanlarının ölümlerine yönelik bir laboratuvar incelemeniz olmuş mudur? Sonuçları nedir?” diye sordu.
Bakanlığın köylerle ilgili zarar tespitinde bulunup bulunmadığını soran Demiröz, ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için bakanlığın destekte bulunup bulunmayacağını da açıklanmasını istedi. Demiröz, “Bölgede bulunan köylerimizdeki kanatlı hayvan sayısına yönelik bir envanteriniz mevcut mudur? Bölgede kanatlı hayvanlara yönelik koruyucu aşılar yapılmakta mıdır? 2013 yılı için, hayvan hastalıklarına ayrılan bütçe miktarı ne kadardır?” diye sordu.

Ekleme Tarihi
14.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Telef Olan Hayvanlar Meclis Gündeminde,kuş gribi
Link: Telef Olan Hayvanlar Meclis Gündeminde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız