Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

'Değişen iklim şartları, tarım sigortasını ihtiyaç haline getirdi'

MANİSA (CİHAN)- TARSİM Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, tarım sigortasının değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle artık bir ihtiyaç olduğunu söyledi. 2013 yılı poliçe tanzimlerinin başladığını dile getiren Yıldırım, üreticilerin sigortalarını zamanında yaptırması gerektiğini kaydetti.


Sigorta yaptırma sürecinin son derece kolay olduğunu aktaran Bölge Müdürü Yıldırım, üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine başvurması, ardından Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırması ya da kayıtlarını güncellemesi gerektiğini, sonra da yetkili acenteler aracılığıyla sigorta yaptırabileceklerini bildirdi. Poliçe tanzim sürecinin başladığını, köy bazlı belirlenen son poliçe kabul tarihlerine "www.tarsim.gov.tr" sitesinden ulaşılabileceğini belirterek, müracaatların son güne bırakılmamasını istedi.

2012 yılında devlet destekli tarım sigortalarında, yurt genelinde olduğu gibi kendi bölgelerinde de son derece başarılı sonuçlar elde edildiğini söyleyen Fahri Yıldırım, “Bölge müdürlüğümüze Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa, Uşak, Çanakkale ve İzmir bağlı. Geçen yıl bu iller ve bağlı ilçelerinde poliçe sayısı 130 bin adete, sigortalı alanlar 1 milyon 500 bin dekara, büyükbaş hayvan sayısı 100 bin adete ulaştı. Küçükbaş hayvan sayısı ise 50 bin adede yaklaştı. Sigortalı kümes hayvanları da 5 milyon civarında.” dedi. Üreticilerin tarım sigortalarını her geçen yıl daha fazla benimsemesi, sistemin giderek büyüyerek çok daha iyi fırsatlar, ödeme şartları ve geniş teminatlarla hizmet verebilecek seviyeye ulaşmasının mutluluk verici olduğunu belirten TARSİM Manisa Bölge Müdürü, aynı gelişimin yoğun eğitim faaliyetleri ve tanıtım çalışmalarıyla 2013 yılında da devam edeceğine inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Yıldırım ayrıca üreticiye çok çeşitli ödeme ve indirim kolaylıkları sunulduğunu, dolu paketinde primin yarısının, don paketinde ise üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını sözlerine ekledi. CİHAN

Ekleme Tarihi
15.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tarsim,tarim sigortasi
Link: 'Değişen iklim şartları, tarım sigortasını ihtiyaç haline getirdi'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız