Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Zeytinyağında ihracat atağına kalkan Orkide, Çin’i hedef pazar seçti

İZMİR (CİHAN)- Ayçiçeği ve mısır yağlarının önde gelen markası Orkide, zeytinyağı ihracatında atağa kalktı.


Bu konuda 2013’ü atılım yılı ilan eden şirket, hedef pazar olarak da 1,35 milyar nüfuslu, dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’i seçti. Orkide, yıllık 30 bin ton zeytinyağı alımı yapan Çin pazarından önemli pay almayı hedefliyor. Bu doğrultuda Şangay şehrinde düzenlenen Food Hotel China Fuarı’na katılan Orkide, zeytinyağı tanıtımına ağırlık verdi. Çinlilerin yoğun ilgi gösterdiği şirket, talepleri karşılamak için Şangay’da bir ofis açtı.

Çin pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, bütün kıtalara Orkide markalı ürünlerini ihraç etiklerini belirterek, Uzakdoğu’da Japonya, Singapur, Endonezya, Myanmar, Tayland ve Macau’dan sonra Çin’e de zeytinyağı ihracatında yeni bir atılım başlattıklarını söyledi. Ayçiçeği ve mısır yağlarındaki başarıyı zeytinyağında da göstermek için çalışmalarını hızlandırdıklarını vurgulayan Küçükbay, “Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya tüm dünya mutfaklarına Orkide markalı ürünler sunmayı hedefliyoruz. İç piyasada kazandığımız beğeniyi, dış pazarlara da taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

Food Hotel China Fuarı’na giden Orkide İhracat Pazarlama Satış Yöneticisi Hamide Tunçsiper ise Çinlilerin son yıllarda zeytinyağına ilgisinin ciddi oranda arttığına dikkat çekti. Tunçsiper, “Çin, yılda 30 bin tonun üzerinde zeytinyağı alıyor. Orkide olarak uluslararası standartta üretim yapıyoruz. Çin pazarında, tanıtım fırsatlarını iyi kullanarak zeytinyağı ihracatımızı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi. Küçükbay A.Ş. iştiraklerinden Baharu Corporation Genel Müdürü Soner Öner de Çin’in özellikle zeytinyağı için önemli bir pazar olduğuna işaret etti. İtalya ve İspanya pazara hakim olmalarına rağmen Çinlilerin Türk zeytinyağını ilgiyle karşıladığını aktaran Öner, “Orkide Yağ olarak yoğun talepleri karşılayabilmemiz için mutlaka Çin’de yerleşik bir ofis ve depo yapılanmasına gitmemiz gerekiyordu. Baharu Corporation Şangay ofisimiz açıldı ve ticari bağlantılar kurmaya başladık. Japonya’da edindiğimiz önemli tecrübelerle Çin’de de büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
16.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Zeytinyağı, ihracat, Orkide, Çin
Link: Zeytinyağında ihracat atağına kalkan Orkide, Çin’i hedef pazar seçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız