Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
rakı 

‘Bi büyük’ tarih oluyor


Son dönemlerde ÖTV zamlarıyla tahtı sallanmaya başlayan rakıda tüketicilerin yeni hedefi 35 cl’lik şişeler oldu.


Daha önce 70 cl’lik şişelerin pazar lideri oludğu sektörde, üretici firmaların deneme amaçlı çıkardığı 35 cl’lik şişelere talep patladı. Son 13 yılda üretimi yüzde 50 gerileyen rakının 1 litrelik fiyatları ise ithal içkilerle yarışıyor.

İTHAL İÇKİYLE AYNI

Tüketicilerin rakıdaki vergi artışlarına tepkisini tüketimde hissettiklerini dile getiren Antalya Alkollü İçecek Genel Müdürü Tansel Turdağ, “Rakıda tüketim ve üretimde ciddi azalmalar söz konusu. 35 cl’lik şişeler üretici firmalar tarafından daha çok deneme açamlı çıkartılıyordu. Ancak ÖTV zamlarıyla ithal içki fiyatlarına ulaşan rakıda tüketicilerin ilgisi küçük şişelere kaydı” dedi.

253 MİLYON LİRA CİRO

Antalya Alkollü İçecek’in, ilk 5 yıl değerlendirmesi yapmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan Tansel Turdağ, şunları anlattı: “2013 yılında toplamda yüzde 50 büyümeyi, rakı üretim kapasitesini ve ihracatını ikiye katlamayı hedefliyoruz. 2011 yılında 148 milyon TL olan ciromuz 2012 yılında yüzde 70 oranında artırarak 253 milyon TL’ye çıkardık. 2012 yılında 2.5 milyon litre rakı, 3 milyon litre votka ürettik.
Rakı, votka, cin ve likör olmak üzere 4 ana grupta üretim yapıyoruz.”

Vietnam’a votka ihraç etti

RAKI üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı planladıklarını anlatan Antalya Alkollü İçecek Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, “Yeniden yapılanmamızın tamamlanmasıyla satış kanallarımızı geliştirmeye de ağırlık verdik. Türkiye’nin dışında Asya, Avrupa ve Avustralya olmak üzere toplam 3 kıtada 8 ülkeye ihracat gerçekleştirdik ve bu noktalara yeni pazarlar eklemeye devam ediyoruz. Bugüne kadar İngiltere ve Almanya’ya rakı ve votka, Avustralya, Kıbrıs ve Irak’a rakı, Vietnam’a da 7 bin litre votka ihraç ettik” dedi.






http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
16.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: rakı
Link: ‘Bi büyük’ tarih oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız