Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Beyaz Çay Mucizesi

Beyaz çay her derde deva olduğu araştırmalar sonucunda ortaya koyuldu. Beyaz çayın kökeni Hindistan ve Çin’e dayanıyor.Altın ay, gümüş iğne, beyaz bulut isimleriyle de biliniyor.


Uzak doğuda siyah çay yerine sıklıkla beyaz çay tercih ediliyor. Beyaz çayın faydaları saymakla bitmiyor. Bazı kanser çeşitlerini önlediği ve kolesterole iyi geldiği daha önceki araştırmalarda ortaya koyulmuştu. Bu günlerde ise beyaz çayın metabolizmayı hızlandırdığı, yağ yakımını artırdığı ve zayıflamayı sağladığı faydaları üzerinde duruluyor. Üstelik beyaz çak siyah çay gibi tek bir kere demlenmiyor. Defalarca demlene bilen çay her defasında damakta farklı lezzetler bırakıyor. En nadide ve en pahalı çay çeşidi olan beyaz çay yüksek oranda antioksidan içeriyor ve hastalıklara karşı vücudumuzu koruyor. Ve özellikle zayıflamak isteyen bayanların gözdesi haline gelmeye başladı. Ayda 5-6 kilo vermeye yardımcı olan beyaz çaya aktarlardan satın alarak sahip olabilirsiniz. Kilogram fiyatı 400-500 TL arasında olan beyaz çay yurt dışından geldiğinden ve fazla bilinmeyip tercih edilmediğinden fiyatı pahalı. Özellikle son zamanlarda televizyonlarda haberlerinin yapılmasıyla tanınan beyaz çay yakın zamanda herkes tarafından bilinen bir çay haline gelebilir.

Başta kolon ve prostat kanserinden koruyan beyaz çay ilaç yapımında ve güzelleştirici kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor. Bunların yanı sıra hipertansiyonu iyileştirici etkisi ve damar sertliğini önleyici etkisi var. Beyaz çayın faydaları saymakla bitmiyor. Sizler de beyaz çayı denemelisiniz.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Beyaz Çay Mucizesi
Link: Beyaz Çay Mucizesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız