Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Restoranlarda en çok portakal suyu talep ediliyor 

Restoranlarda en çok portakal suyu talep ediliyor

KAYSERİ (CİHAN)- Vücut direncini artıran, vitaminler yönünden zengin olan meyveler arasında yer alan portakal kış aylarında bolca tüketiliyor. Restoranlarda kış aylarında müşterilerine içecek olarak portakal suyu yetiştirmekte zorlanıyor.

        Zengin bir C vitamini deposu olan ve soğuklara karşı vücut direncinin artırılmasına katkı sağlayan portakal suyu, özellikle gribal enfeksiyonlara karşıda koruyucu özelliği olduğu biliniyor. Mevsim değişikliğinin insanın vücut direncinin düşmesine neden olduğuna dikkat çeken Dalyan Balıkevi içecek sorumlusu Sultan Şahin, vücut direncinin havaların soğuması ile ister istemez düştüğünü anlattı.

        Sultan Şahin, kış mevsiminin en soğuk günlerinin yaşandığı bu günlerde vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri dışarıdan alması gerektiğini belirtti. Şahin, mevsim değişikliklerinde vücudu halsiz bırakmamak için düzenli olarak taze meyve veya taze sıkılmış portakal suyu gibi içecekleri tüketilmesini önerdi.

        Vatandaşlarda bu bilincin oluştuğuna işaret eden Şahin, “Özellikle içecek taleplerinde portakal suyu ilk sırada yer alıyor. Bununla birlikte bizde insanlarımıza portakal, limon karışımlı içecekler, elma, nar, havuç ve ananas gibi karışımlardan oluşan içecekler sunmaya başladık. Burada yemek yiyenlere portakal suyu veya portakal, limon ile farklı karışımlardan oluşan içeceklerimizi 5 liradan satışa sunuyoruz." dedi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
22.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Restoranlarda en çok portakal suyu talep ediliyor
Link: Restoranlarda en çok portakal suyu talep ediliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız