Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Oğuz Gıda, ice tea ve enerji içeceği üretecek 

Oğuz Gıda, ice tea ve enerji içeceği üretecek


Oğuz Gıda, üreteceği ice tea ve enerji içeceği ile yurt içindeki ve yurtdışındaki pazar payını artırmayı hedefliyor.


ADANA - Yeni ürünler için Ar-ge çalışmalarını sürdüren Oğuz Gıda, üreteceği ice tea ve enerji içeceği ile yurt içindeki ve yurtdışındaki pazar payını artırmayı hedefliyor.
 
Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde 1997 yılında Tetra pak karton kutuda meyve suyu üretimiyle sektöre adım atan Oğuz Gıda, Adana ve Sakarya’da bulunan fabrikalarında meyve suyu, süt ve gazlı içecek; Bolu Abant’taki fabrikalarında ise meyveli ve sade maden suyu üretiyor. Oğuz Gıda Genel Müdürü Osman Nuri Oğuz, 2013 yılında toplamda 6 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirterek, “Sektördeki ilk 10 firma arasında yer alıyoruz. Yeni ürünlerle hem yurt içindeki hem de yurtdışındaki pazar payımızı artıracağız” dedi.

Geçen yıl okul sütü ihalesine de katıldıklarını anlatan Oğuz, bu sayede süt satışlarında ciddi bir artış yakaladıklarının altını çizdi. Ar-ge çalışmalarıyla yeni ürünler geliştirdiklerini belirten Oğuz, 2013 yılında ice tea ve enerji içeceği üretmeyi planladıklarını vurguladı. Oğuz, “Bu pazarda da iyi bir yer edineceğimize inanıyoruz. Özellikle yurtdışından da talepler var. 2013 yılında ayrıca teneke kutuda yeni ürün olarak gazlı içecek ve limonata üretmeyi planlıyoruz. Oğuz Gıda, içecek sektöründe Türkiye’de ilk 10 firma içerisinde yer alıyor. Türkiye’nin ulusal perakende sektöründe olan marketler için üretim de yapıyoruz. Buradaki pazar payımız da her geçen gün artıyor” dedi.

Adana fabrikalarında 5 bin metrekare alanda yeni bir tesis için inşaata başladıkları bilgisini veren Oğuz, ayrıca Adana OSB’nin ikinci etabında satın aldıkları 3 bin metrekarelik arsalarında yine içecek üretimi için önümüzdeki yıllarda yatırım yapmayı planladıklarına işaret etti. Sakarya fabrikalarında Mart ayında alüminyum ambalajda meyve suyu, gazlı içecek ve enerji içeceği üreteceklerini söyleyen Oğuz, bunun için gerekli yatırımları yaptıklarını belirtti. Oğuz, Bolu’daki madensuyu fabrikalarının da artık yetmediğini, 3 bin metrekare alanda yeni bir tesis için inşaatlarının devam ettiğini dile getirerek, inşaat bitiminde fabrikalarını bu tesise taşıyacaklarını bildirdi. Oğuz, tüm bu yatırımların 2013 yılındaki toplam miktarının ise 6 milyon lira olacağını vurguladı.

“İhracattaki payımızı artıracağız”

İhracattaki paylarının yüzde 10 olduğunu vurgulayan Osman Nuri Oğuz, her geçen gün ihracat yaptıkları ülke sayısını artırdıklarını ifade etti. Şu an 30 ülkeye ürün gönderdiklerini aktaran Oğuz, 2013 yılında bu sayıyı 40’a çıkarmak istediklerini, özellikle Irak’ın çok iyi bir pazar olduğunu anlattı. Teneke kutudaki ürünlerin Ortadoğu ve Arap ülkelerinde satışının çok daha fazla olduğunu belirten Oğuz, bu pazarlarda genişlemeyi düşündüklerinin altını çizdi. 2012 yılında yüzde 20 oranında büyüdüklerini belirten Oğuz, yılı 110 milyon liralık bir ciroyla kapattıklarını, 2012 yılının içecek sektörü için çok iyi geçtiğini söyledi.







http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
24.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  ice tea ve enerji içeceği
Link: Oğuz Gıda, ice tea ve enerji içeceği üretecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız