Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Portakallı bergamotlu zeytinyağı üretildi

Portakallı bergamotlu zeytinyağı üretildi Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde portakallı, bergamotlu, mandalinalı, çaylı gibi 13 farklı çeşitte zeytinyağı üretiliyor.


Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde portakallı, bergamotlu, mandalinalı, çaylı gibi 13 farklı çeşitte zeytinyağı üretiyor.

Firmanın Ar-Ge yöneticisi Eren Savut, 2000 yılında başlayan araştırma ve geliştirme çabaları sonrasında çeşnili zeytinyağı çeşitleri ürettiklerini söyledi.

Piyasada, içinde çeşitli organik maddeler ve baharatlar bulunduran yağların bulunabileceğini ifade eden Savut, bu yağların, içindeki organik maddelerle reaksiyona girdiği için yüksek peroksit değerlerine sahip olduğunu, kendilerini de doğal meyve, bitki çeşnilerinin, aromalarının, yağda çözünürlüğünü bilerek, zeytinyağı üretim aşamasında meyveyi zeytin ile beraber kullandıklarını anlattı.

Meyvenin doğal esansını yağa eklediklerini ifade eden Savut, meyve veya baharat doğal çeşnisinin yağa çekilebilmesinde meyvenin ve zeytinin olgunluk dönemlerinin ve oranlarının önemi olduğunu belirtti.

Taze meyvenin kokusunu, yağın lezzetini bozmadan, asidite ve peroksitini yükseltmeden zeytinyağına taşıdıklarını vurgulayan Savut, salatada veya kahvaltıda tüketilen her damak tadına uyan bu ürünler ürettiklerini söyledi.

Savut, bugüne kadar doğanın mucizesi olarak adlandırılan zeytinyağının, portakal, yeşil biber, mandalina, kırmızı biber, bergamot, fesleğen, kekik, kırmızı acı biber, sarımsak, defne, biberiye, çay gibi toplam 13 çeşidini ürettiklerini kaydetti.

Bu yağların, özellikle Japonya, Malezya, Almanya, Uzakdoğu ve Amerika gibi ülkelerden ilgi gördüğünü söyleyen Savut, her ürün çeşidinden yılda 2 ton üretim yaptıklarını ve bunun 26 tonunun, çeşnili olduğunu ifade etti.

Eren Savut, yurt içinde biberiye ve kekikli gibi ürünler tercih edilirken yurt dışında özellikle narenciye ağırlıklı, portakallı, mandalinalı ve bergamotlu ürünlerin büyük ilgi gördüğünü vurguladı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Portakallı bergamotlu zeytinyağı üretildi
Link: Portakallı bergamotlu zeytinyağı üretildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız