Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yem alamıyoruz üretimi durduracağız 

'Yem alamıyoruz üretimi durduracağız'


Torunlar Gıda ile hisse satışı için geçtiğimiz hafta masaya oturan Şeker Piliç'ten üst üste önemli açıklamalar geliyor. Şeker Piliç'ten bu sabah KAP'a yapılan son açıklamada hammade temin edilemediği için tesislerdeki varlıkların hızla elden çıkarılacağı, üretimin durdurulacağı açıklandı. Yarım asrı deviren Şeker Piliç'in 8 günlük süreçte kapanma noktasına gelmesi ise dikkat çekici bulundu.

Şeker Piliç'ten Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Alacaklarımız ve banka hesaplarımız üzerinde ihtiyati haciz bulunması sebebiyle üretim için gerekli hammadde alım imkanımız kalmamıştır. Bugün itibariyle üretim ve satışlarımız devam etmektedir. Sözleşmesi iptal olan bayi ve market olmamakla birlikte, üretim için gerekli olan hammadde temin edilemeyeceği için mevcut canlı varlıklar hızlı bir şekilde elden çıkarılarak üretim ve satışımız durdurulacaktır."

BEYAZ ETTE EN BÜYÜKLERDEN BİRİ


Temeli 1958’de 225 civcivin olduğu bir kümeste Bandırmalı Hüseyin Bor tarafından atılan Şeker Piliç şimdilerde Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticisi arasında yer alıyor. Şirketin yüzde 29,8’lik hissesi 2000 yılından bu yana borsada işlem görüyor. Şirketin piyasa değeri 93,7 milyon lira. Şeker Piliç hisseleri ise Cuma günü kapanışa göre 2,13 lira seviyesindeydi.

YARIM ASIRLIK ŞİRKET 8 GÜNDE DAĞILDI

Yarım asrı aşan geçmişi ile beyaz et sektöründe en büyük ilk 10 firma arasında giren, üretim tesisleri Eskişehir ve Bandırma'da yoğunlaşan Şeker Piliç'in son 10 günde yaşadıkları şu şekilde özetlenebilir:

*Şeker Piliç geçtiğimiz perşembe günü KAP'a bir açıklamada Torunlar Gıda ile hisse satışı için görüşmelere başladıklarını açıkladı.

TEK BİR HABER HERŞEYİ BİTİRDİ
 
*Şeker Piliç ile Torunlar Gıda geçtiğimiz cumartesi günü masaya oturdu.

*Taraflardan görüşme ile ilgili 'satış' açıklaması beklenirken Şeker Piliç'ten geçtiğimiz cuma akşamı KAP'a bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada özetle şirket hakkında başlatılan icra takipleri nedeni ile masadan kalkıldığı ifade edildi.

*Ancak asıl önemli açıklama ise bu sabah 10:32'de KAP'a yapıldı. Şirket son açıklamasında üretim için gerekli hammade temin edemediklerini, eldeki varlıkların hızla elden çıkarılacağını, üretim ve satışın ise durdurulacağı açıklandı.

BİRİ ÇAY OCAĞI İLE BİRİ KÜÇÜK BİR KÜMES İLE BAŞLADI
 
*İstanbul Sanayi Odası'nın son açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Şeker Piliç 326 milyon lira ciro ile 241'inci sırada yer almıştı.

*Şeker Piliç, 2009'da önemli bir yapılanmaya gitmiş, logosunu değiştirmişti. Şirketin Avrupa Birliği'ne ilk beyaz et ihraç eden şirket olarak anılıyor.

'MASADAN KALKTIK' AÇIKLAMASI

Şeker Piliç'ten geçtiğimiz cuma günü KAP'a yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti: “Şirketimizin borçlu olduğu firmaların bir kısmı tarafından icra takiplerinin başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. İcra takiplerinin tutarıyla ilgili bilgi ileriki günlerde kamuyla paylaşılacaktır. Bu hacizler dolayısıyla Torunlar Gıda San. Tic. A.Ş. ile yapılan ortaklık görüşmeleri son bulmuştur.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: şeker piliç
Link: Yem alamıyoruz üretimi durduracağız




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız